Oficial SUA: ROMANIA, lider in TEHNOLOGIA informatiei. ROMANA este a doua limba vorbita la MICROSOFT

Romania a dovedit ca este un lider in tehnologia informatiei si nu mai este un secret pentru nimeni ca romana este a doua limba vorbita in birourile Microsoft din intreaga lume, a declarat, luni, Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comert din cadrul Departamentului Comertului din SUA, la Summitul Regional de Securitate Cibernetica de la Palatul Parlamentului.

“Am onoarea sa insotesc in aceste zile la Bucuresti o delegatie din care fac parte companii de prestigiu din SUA, de la IBM si Microsoft pana la Hewlett Packard. Statele Unite ale Americii vad multe oportunitati in dezvoltarea unor relatii in domeniul ciber security cu Romania. Vrem sa cream un spatiu de internet cibernetic mult mai sigur. Una dintre cele mai bune cai pentru a ajuta Romania sa-si protejeze retelele este sa continuam implementarea de noi proiecte. Romania a dovedit ca este un lider in tehnologia informatiei”, a declarat Andrews.

CITESTE SI: SUMMIT-ul REGIONAL de SECURITATE CIBERNETICA a inceput la PALATUL PARLAMENTULUI 

Reprezentantul Departamentului Comertului din SUA a precizat ca, pentru o dezvoltare a parteneriatelor cu Romania, este important sa nu fie impuse legi care sa stopeze inovarea.

“Exista mult loc pentru crestere in dezvoltarea parteneriatelor dintre Romania si SUA. Pentru asta, e foarte bine sa nu impunem legi care sa opreasca interoperabilitatea sau sa tina in loc inovarea. Guvernul si industria trebuie sa conlucreze foarte bine. Cyber security este un loc unde putem sa asiguram o prosperitate comuna pentru ambele tari”, a afirmat oficialul american.

Guvernul Romaniei, prin Ministerul pentru Societatea Informationala /MSI/, impreuna cu Departamentul Comertului al SUA si Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti, organizeaza, in perioada 11 — 13 mai, la Palatul Parlamentului, Summitul Regional de Securitate Cibernetica.

La eveniment participa 17 state din Europa Centrala si de Sud-Est, membre sau non-membre ale Uniunii Europene /UE/ si NATO. Acestea isi vor prezenta politicile in domeniul securitatii cibernetice si vor aborda tematici, precum amenintarile si vulnerabilitatile cibernetice, identificarea oportunitatilor pentru colaborare internationala si regionala, dar si schimbul de bune practici in domeniu.

 CITESTE SI: PONTA: ROMANIA este un BASTION de SECURITATE intr-o REGIUNE COMPLICATA 

Summitul de la Bucuresti aduce, in acelasi loc, oficiali guvernamentali, companii si specialisti in domeniul securitatii cibernetice din mediul public si privat din Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Statele Unite ale Americii si Romania.

In aceeasi perioada, Departamentul Comertului al SUA si Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti deruleaza la Bucuresti o misiune comerciala formata din 20 de companii americane, cu scopul de a prezenta cele mai noi solutii pe care acestea le pot oferi in domeniu.

Sursa foto: gandul.info