Oficial! UEFA a anuntat ca Romania va candida pentru organizarea CE 2020

Comitetul Executiv al UEFA a anuntat, vineri, lista cu tarile care candideaza pentru organizarea Campionatului European din 2020. Romania este una dintre ele.

Pentru prima oara in istorie, turneului final al Campionatului European se va disputa in mai multe tari. Mai precis, vor fi 13 orase din mai multe tari europene care vor gazdui meciuri ale turneului final.

32 de tari candideaza pentru cele 13 locuri:

Armenia (Erevan), Azerbaidjan (Baku), Belarus (Minsk), Belgia (Bruxelles), Bulgaria (Sofia), Croatia (Zagreb), Cehia (Praga), Danemarca (Copenhaga), Anglia (Londra), Finlanda (Helsinki), Franta (Lyon), Macedonia (Skopje), Germania (Munchen), Grecia (Atena), Ungaria (Budapesta), Israel (Ierusalim), Italia (Roma, Milano), Kazahstan (Astana), Olanda (Amsterdam), Polonia (Varsovia, Chorzow), Portugalia (Lisabona, Porto), Irlanda (Dublin), ROMANIA (BUCURESTI), Russia (Sankt Petersburg), Scotia (Glasgow), Serbia (Belgrad), Spania (Madrid, Barcelona, Bilbao, Valencia), Suedia (Solna), Elvetia (Basel), Turcia (Istanbul), Ucraina (Kiev, Donetk) si Tara Galilor (Cardiff).

Singura exceptie o vor face semifinalele si finalele care se vor desfasura intr-o singura tara. Decizia finala a UEFA va fi anuntata pe 25 septembrie 2014.

Alte decizii importante luate de forul european

In alta ordine de idei, la intalnirea avuta in Croatia la Dubrovnik, Comitetul Executiv al UEFA a decis o serie de modificari pentru urmatoarele sezoane ale competitiilor europene.

Cea mai importanta dintre acestea se va produce in Europa League, incepand cu sezonul 2015/2016, cand, daca echipa ce va castiga cupa tarii din care provine se va califica si in Champions League in urma pozitiei ocupate in clasamentul competitiei interne, locul de Europa League nu va mai fi preluat automat de cealalta finalista din cupa, ci va fi acordat cele mai bune echipe situata in clasament pe un loc non-european.

Anuntul vine, dupa ce, in primavara acestui an, UEFA decisese ca din acelasi sezon, castigatoarea Europa League sa primeasca automat un loc in grupele Ligii Campionilor, indiferent de locul ocupat in competitia interna.

Una dintre noutatile sezonului 2014/2015 va fi acordarea unui loc atat in Champions League, cat si in Europa League, a celui mai nou membru UEFA, Gibraltar.

UEFA a mai confirmat si data de disputare a Supercupei Europei, ce va avea loc la Cardiff, intr-o marti, si nu intr-o vineri ca pana acum, pe data de 12 august 2014.

Sursa foto: dolce-sport.ro