Ofiteri din COALITIA anti-STAT ISLAMIC s-au reunit in SUA pentru a defini STRATEGIA

Ofiteri din peste 30 de tari din cadrul coalitiei conduse de Statele Unite impotriva gruparii Stat Islamic (SI) s-au reunit miercuri la o baza americana din Florida, unde pe parcursul a zece zile vor incerca sa defineasca o strategie impotriva jihadistilor.

Cei 200 de ofiteri responsabili de operatiuni s-au reunit la baza aeriana MacDill din Tampa, in Florida (sud-est), cartierul general al Comandamentului american insarcinat cu Orientul Mijlociu si Asia Centrala (CENCTOM), care supervizeaza campania de atacuri aeriene efectuata in Irak si in Siria impotriva SI, a anuntat armata americana.

“Aceasta conferinta reprezinta o ocazie pentru partenerii din cadrul coalitiei de a-si consolida relatiile, dar si de a dezvolta si de a imbunatati campania militara care vizeaza slabirea si invingerea SI”, a precizat CENTCOM intr-un comunicat.

CITESTE SI: Abu Bakr al-Baghdadi ar fi fost ucis in raiduri aeriene, Pentagonul nu a confirmat 

In urma cu o luna, o reuniune la un esalon superior, regrupand oficiali militari de cel mai inalt rang si sefi de Stat Major ai tarilor din cadrul coalitiei, a avut loc pentru prima data la baza aeriana Andrews (Maryland, est), in apropiere de capitala Washington, in contextul existentei unor indoieli asupra strategiei necesare de urmat impotriva jihadistilor, care castigau teren pe atunci.

Noua reuniune care s-a deschis miercuri este o alta “etapa majora”, a subliniat CENTCOM.

“Cei 200 de participanti reprezinta vasta coalitie care s-a constituit si care este cheia succesului campaniei noastre pentru a invinge SI”, a dat asigurari generalul Lloyd Austin, seful CENTCOM, citat in comunicat.

CITESTE SI: Siria: Cel putin 21 de civili au MURIT in urma unor raiduri ale regimului asupra unui fief al Statului Islamic 

Aceasta reuniune intervine dupa peste trei luni de la lansarea primelor atacuri aeriene americane in Irak impotriva SI. In total, peste 800 de atacuri aeriene au fost efectuate in Irak si in Siria, majoritatea de Statele Unite.

Sursa foto: washington post