Ofițerul SRI care a accidentat mortal o femeie era beat! Va fi judecat pentru ucidere din culpă

Ofiţer SRI cercetat după ce, aflându-se sub influenţa alcoolului, a provocat un accident rutier soldat cu moartea unei persoane. Tragedia s-a petrecut, luni seară, în localitatea ilfoveană Tâncăbeşti.

UPDATE: Ofițerul Serviciului Român de Informații care a accidentat luni mortal o femeie pe DN1, în localitatea Tancabesti, și-a dat demisia din funcția de conducător a SRI Prahova.

Știre inițială

Update: Angajatul SRI care a accidentat mortal luni o persoană în Tâncăbeşti avea alcoolemie de 0,43 ml/l alcool pur în aerul expirat, potrivit Biroului de presă al IPJ Ilfov.

“Ieri după-amiază, în jurul orelor 18,00 , pe raza localităţii Tâncăbeşti, judeţul Ilfov, a avut loc un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. Victima a fost lovită în timp ce traversa strada în apropierea unei treceri de pietoni (expertiza va stabili dacă era pe trecere). Şoferul avea o alcoolemie de 0,43 ml/l alcool pur în aerul expirat şi este militar în cadrul SRI. Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului Militar, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta”, precizează sursa citată, potrivit Agerpres.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunile de ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Știre inițială

Accidentul s-a produs luni, în jurul orei 18.00, când bărbatul venea cu maşina dinspre Ploieşti, îndreptându-se către Bucureşti. El a lovit o femeie care traversa strada, nefiind clar încă dacă aceasta traversa chiar pe trecerea de pietoni sau era în apropierea trecerii. În urma accidentului femeia a decedat.

Surse judiciare afirmă că angajatul SRI avea o alcoolemie de 0,43 mg/l de alcool pur în aerul expirat, anunță News.ro. Acestuia i-a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Potrivit Digi 24, ofițerul care a provocat accidentul este şeful SRI Prahova.

Sursa foto: realitatea