OIL TERMINAL ESTE DIN NOU IN PERICOL

Dupa ce abia fusese pusa pe picioare, OIL TERMINAL este din nou in pericol. Broadhurst Investments Limited, care detine 7,6258% din actiunile societatii incearca prin diverse mijloace sa opreasca dezvoltarea companiei. In ultimii ani, actionarul minoritar blocheaza in instanta diverse hotarari AGA, incercand practic sa blocheze majorarea capitalului social cu 2 terenuri pentru care societatea detine titlurile de proprietate din anul 2011.

Tinand cont ca, prin nerealizarea majorarii capitalului social statul roman a fost prejudiciat cu suma reprezentand valoarea dividentelor pe care acesta era indreptatit a le incasa in situatia in care se realiza majorarea capitalului social, este de interes modul in care Ministerul  Energiei va sustine sau nu conducerea societatii OIL TERMINAL in finalizarea acestui demers sau va intra in capcana lui Broadhurst Investments Limited. Lucrurile se vor lamuri curand, intrucat in 10 octombrie societatea are programata o sedinta AGA cu aceste subiecte.

Sursele noastre ne-au spus ca, in acest moment, se cauta solutii ca oamenii din AGA sa fie convinsi si sa respinga solicitarea de marire de capital. De altfel, de-a lungul timpului au existat oameni in AGA care nu si-au respectat mandatul si au facut jocuri pe spatele companiei OIL TERMINAL, asa cum este si administratorul interimar Catalin Grigorescu, care in toate sedintele de CA a votat doar alaturi de actionarii minoritari. Pana la aceasta ora nu stim daca acest domn este ruda cu actualul ministru sau este doar o coincidenta de nume. Ce stim sigur este ca votul sau a fost impotriva intereseului statului roman si in favoarea actionarului minoritar.

Zilele viitoare vom vedea ce oameni a selectat Ministerul Energie pentru noul consiliu de administrare al OIL TERMINAL. Conform unui comunicat de presa, Victor Grigorescu, Ministrul Energiei, a spus ca s-au terminat procedurile de selectie a oamenilor pentru acest consiliu. Asteptam sa vedem informatii publice despre acestia. Speram ca noi membri selectati pe baza criteriilor de competenta corporativa sa fie niste oameni integri care sa puna mai presus de interesul actionarului minoritar, interesul statului.

Am avut destule cazuri in istoria postdecembrista cand firmele mici, care aveau cateva actiuni dintr-o firma mai mare au paralizat activitatea acesteia pentru ca intr-un final sa incerce preluarea ostila, la preturi de nimic pe piata. Capusarea a fost unul din principalele mijloace prin care in anii 1996-2000 s-au ridicat milionarii de carton, iar firme de renume au fost falimentate.

Speram ca OIL TERMINAL sa ramana pe cresterea, pe profit, mai ales ca a scapat cu greu de anii 2009-2012. Asteptam ca cifrele inregistrate acum, conform informatiilor financiare publicate de societate, in semestrul 1 2016 fata de semestrul 1 2012 veniturile totale au crescut cu 46%, profitul brut a crescut de 20 de ori iar programul fizic s-a majorat cu 57%, sa fie imbunatatite si compania romaneasca sa creasca si in viitor.

Sursa foto: ziua de constanta