OIM: Aproape 200 milioane de SOMERI la nivel global

In lume sunt aproape 200 de milioane de SOMERI, aproximativ patru milioane de persoane alaturandu-se in 2013, arata raportul anual publicat, marti, de Organizatia Internationala a Muncii (OIM), o agentie a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) cu sediul la Geneva, transmite AFP.

Pentru acest an, OIM se asteapta la cresterea numarului SOMERILOR din intreaga lume cu 3,2 milioane de persoane pana la 203 milioane de SOMERI la nivel mondial.

Citeste si: INS: RATA SOMAJULUI A RAMAS CONSTANTA IN MARTIE, INSA NUMARUL CELOR FARA LOC DE MUNCA A CRESCUT

Rata mondiala a SOMAJULUI in 2013 a ramas in mare parte neschimbata la 6% din populatia activa, sustine raportul OIM, care avertizeaza insa ca pe termen mediu 90% din noile locuri de munca vor fi create in tarile in curs de dezvoltare.

In prezent, la nivel mondial sunt cu 30,6 milioane mai multi SOMERI decat inaintea crizei financiare din 2008.

“Pana in 2019 numarul SOMERILOR din intreaga lume ar urma sa ajunga la 213 milioane de persoane in timp ce rata globala a SOMAJULUI ar urma sa se mentina la nivelul actual de 6% pana in 2017”, avertizeaza Organizatia Internationala a Muncii.

Citeste si: SOMAJUL A INCEPUT SA SCADA IN ZONA EURO

Cea mai ridicata rata a SOMAJULUI va fi inregistrata in acest an in Africa de Nord si Orientul Mijlociu, 12,3% si respectiv 11,1%. Insa cea mai mare crestere a ratei SOMAJULUI va fi inregistrata in acest an in Europa Centrala si de Sud-Est precum si in tarile din fostul bloc sovietic, unde SOMAJUL va ajunge la 8,3%, potrivit raportului citat de Agerpres.

Sursa foto: bet.com