Oktoberfest a strans peste 65.000 de oameni in Sectorul 6

Oktoberfest, cea mai mare petrecere in stil nemtesc, care a avut loc in perioada 3-6 octombrie in Sectorul 6, a avut peste 65.000 de vizitatori pasionati de bere buna sidistractie. 

Deschiderea faimosului festival a avut loc pe 3 octombrie, in prezenta viceprimarului Sectorului 6, Gabriel Petrea, care a dat cep atat primului butoi de bere, cat si distractiei. Alaturi de el au fost Werner Braun, presedintele Clubului Economic German, Cristian Macedonschi, consilier local Brasov si reprezentantii S.C. Bonima Srl, singura companie ce detine marca inregistrata Oktoberfest in Romania.

Parada, similara celei din cadrul evenimentului original de la Munchen, i-a impresionat placut pe bucurestenii care au salutat prezenta carutelor decorate in stil traditional bavarez pe traseul Magazinul Billa – Piata Drumul Taberei – Plaza Romania.

Pe tot parcursul celor patru zile de distractie, bucurestenii au luat Micul Dejun Bavarez, cu specialitati germane (carnatii traditionali turinger si bratwurst), au baut bere nefiltrata si au participat la jocuri cu premii, concursuri de miss si campanii eco.

Programul artistic a fost unul specific Oktoberfestului original de la Munchen – fanfara, reprezentatii ale baletului oficial Oktoberfest de la Opera din Brasov, precum si muzica germana, oferita publicului de Orchestra Karpaten Band si de DJ Edelwiess.

Miss Heidi! Doamnele si domnisoarele au participat sambata la Miss Oktoberfest – un altfel de concurs de Miss in care a fost apreciata spontaneitatea si dorinta de distractie.

Marele premiu – Miss Oktoberfest Bucuresti – i-a revenit frumoasei blonde Mihaela Puiu care a plecat acasa cu cata bere Ursus a putut cara, la propriu, gasca ei de prieteni.

Lada de zestre oferita de Selgros Romania a fost castigata de Valentina Ghebaru, care a plecat deja in munti sa-si caute iubitul, pe Peter! Titlul de Miss Popularitate, premiul oferit de publicul de la Oktoberfest, a fost inmanat doamnei Jenica, in varsta de 46 de ani, care a plecat acasa cu un frigider plin cu bere, oferit de Arctic si Domo.

Nu au lipsit concursurile cu premii, unul dintre ele fiind reciclarea paharelor de bere. Pentru ca Oktoberfest iubeste natura, vizitatorii au fost sfatuiti sa recicleze paharele pentru a castiga premii. Cu cat mai multe pahare au strans, cu atat mai norocosi s-au putut numi atunci cand si-au ridicat premiile din zona de jocuri Ursus.

Oktoberfest Bucuresti a fost organizat de Primaria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, in parteneriat cu URSUS, Clubul Economic German Brasov si Plaza Romania.