Olanda. Atac terorist la Utrecht, soldat cu trei morți și 5 răniți! Cine este atacatorul! Foto

O persoană este posibil decedată, iar mai mulți oameni au fost răniți într-un atac armat care a avut loc luni dimineață într-un tramvai din orașul olandez Utrecht, relatează Reuters. Atacatorul a fugit de la fața locului, iar Poliția spune că atacul ar putea fi de natură teroristă.

Update: Bilanțul incidentului a crescut dramatic. Primarul orașului Utrecht, Jan van Zanen, a anunțat că trei persoane au murit în urma atacului. Presa locală relatase că mai multe victime erau resuscitate de medici la fața locului. Numărul persoanelor rănite a fost revizuit la cinci.

“Suntem profund triști de faptul că trei persoane au fost ucise într-un atac în Utrecht si alte persoane au fost grav rănite. Suntem alături de victime și de famiile lor. Astfel de acte de violență sunt complet inacceptabile”.

Autoritățile s-au mișcat rapid și au dat publicității o fotografie cu suspectul căutat. Este vorba despre Gökmen Tanis, de 37 de ani, născut în Turcia.

Știre inițială

Autoritățile olandeze suspectează că o persoană a murit în atacul din tramvai, a anunțat un purtător de cuvânt. Un reporter al postului olandez NOS a spus că un cearșaf alb a fost plasat peste un corp aproape de zona în care a avut loc atacul.

Purtătorul de cuvânt al Poliției, Joost Lanshage, a spus că atacul armat din interiorul tramvaiului ar putea avea o motivație teroristă. Premierul Mark Rutte a spus că este profund îngrijorat cu privire la incident.

Atacul a avut loc în zona 24 Oktoberplein din Utrecht. Incidentul a fost raportat la ora locală 10.45, potrivit unui anunț de pe Twitter al Poliției, care a adăugat că zona unei stații de tramvai este izolată, iar accesul este blocat. O unitate antitero a fost trimisă la fața locului. De asemenea, au ajuns și mai multe elicoptere ale poliției, însă atacatorul a scăpat.Victimele au fost scoase din tramvai și duse la spital.

Sursa foto: twitter