Olanda: Ministrul de finanțe solicită urgentarea reglementărilor pentru ICO

Ministrul de finanțe olandez, Wopke Hoekstra, a trimis o scrisoare parlamentului în care susține și solicită o abordare internațională a reglementării crypto monedelor din Țara Lalelelor.

Obiectivul său inițial este protecția consumatorilor noi. Pentru început, Hoekstra dorește să vorbească cu companiile cărților de credit despre posibilitatea de a institui o protecție mai puternice pentru persoanele care cumpără crypto monede cu carduri de credit, de exemplu.

În conformitate cu unele dintre propunerile prezentate de Hoekstra, platformele locale de tranzacții și servicii pentru crypto monede ar trebui să se înregistreze la guvern și să adapteze la cerințele și solicitările clienților până la sfârșitul anului 2019. În scrisoare, ministrul de finanțe a propus noi legi care să ajute, de asemenea, la protecția participanților la oferta monetară inițială (ICO).

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

El a explicat: “Investigăm dacă investitorii în ICO pot deveni la fel de bine protejați ca și investitorii în IPO sau obligațiuni. Cadrul financiar actual nu este suficient pentru acest lucru”. Propunerile sunt notabile, având în vedere că autoritățile de reglementare din Olanda au semnalat probleme în special în domeniul tehnologiei – ICO – în trecut.

Autoritatea Olandeză pentru Piețele Financiare (AFM), echivalentul olandez al Comisiei de Valori Mobiliare și de Burse din S.U.A., a emis o declarație din noiembrie anul trecut, numind piața ICO drept o “combinație periculoasă”. În sprijinul acestei afirmații, Hoekstra a propus o serie de interdicții care ar bloca accesul consumatorilor la publicitatea produselor financiare riscante.

Mai mult, el a promis să colaboreze cu alte țări din Uniunea Europeană și să promoveze cercetarea cooperatistă pentru a explora “natura transfrontalieră a pieței”.

Totuși, Hoekstra a indicat că în Olanda este nevoie de mai multă implicare pentru a actualiza legile țării referitoare la crypto monede și ale activităților speculative din jurul acestora. “Cadrul și instrumentele actuale de supraveghere sunt insuficient adaptate la crypto monede”, a scris el în scrisoarea adresată Parlamentului.