OLANDA: Politia a arestat un nou SUSPECT de TERORISM

Politistii olandezi au arestat un individ banuit ca era implicat in planuirea unui atentat pe teritoriul Frantei, informeaza postul Pro Tv citand presa internationala.

Anuntul da greutate informatiilor care circula in presa din Belgia, potrivit carora cel putin 8 suspecti sunt cautati de serviciile de securitate europene, in legatura cu atentatele de la Bruxelles si Paris.

CITESTE SI: ATENTATUL TERORIST DEJUCAT DIN FRANTA: UN AL DOILEA SUSPECT, RETINUT SI PUS SUB ACUZARE IN BRUXELLES

Pe de alta parte, duminica, au fost tensiuni in Piata Bursei, unde se afla memorialul pentru victimele atacurilor de martea trecuta. Politia a folosit tunuri cu apa ca sa imprastie cateva sute de huligani si manifestanti anti-migratie. Grupuri de manifestanti de extrema dreapta s-au revarsat in Piata Bursei. Este locul unde oamenii depun zi de zi flori si lumanari in memoria celor care au pierit in atentatele de saptamana trecuta.

Unii tineri le-au cerut socoteala pentru cele intamplate femeilor musulmane pe care le-au intalnit in piata ori au etalat salutul nazist. Apoi au ocupat treptele cladirii Bursei si au lansat sloganuri nationaliste si antiterorism, in timp ce oamenii din multime le-au dat replica. Cativa tineri au lansat proiectile incendiare inspre fortele de ordine, care au recurs la tunurile cu apa, pentru a evacua zona.

Sursa foto: la meuse