OLANDA: Republica Moldova trebuie sa se reorienteze pe piata Uniunii Europene

Matthijs van Bonzel, ambasadorul Olandei in Romania si Republica Moldova, a declarat miercuri, la Chisinau, ca Moldova trebuie sa se reorienteze pe piata UE, informeaza Mediafax.

“Republica Moldova trebuie sa se reorienteze pe piata Uniunii Europene. Noi va putem oferi asistenta in cresterea calitatii productiei agricole in conformitate cu standardele Uniunii”, a spus Matthijs van Bonzel, in timpul unei intrevederi cu presedintele moldovean, Nicolae Timofti, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale de la Chisinau.

De asemenea, diplomatul a subliniat necesitatea utilizarii transparente a fondurilor oferite de partenerii externi Republicii Moldova.

CITESTE SI: Intelegerea dintre Romania si R. Moldova privind interconectarea retelelor de gaze naturale si energie electrica, aprobata de Guvern

Intr-o conferinta de presa sutinuta marti, la sfarsitul mandatului sau, Van Bonzel a declarat ca institutiile din sistemul judiciar al Republicii Moldova au nevoie de sprijin si de incurajare.
Matthijs van Bonzel a vorbit si despre un program de suport pentru guvernul moldovean, in domeniul justitiei, programul fiind dezvoltat “in stransa colaborare cu Romania”.

Potrivit diplomatului, institutiile din Romania care functioneaza, DNA, DIICOT, CSM, au echivalent la Chisinau si ca acestea au nevoie de sprijin si trebuie sa fie incurajate si ca este necesar ca oamenii sa se intalneasca pentru a lucra impreuna.

CITESTE SI: PONTA catre ministri: Avem atatea proiecte cu REPUBLICA MOLDOVA. REPORNITI MOTOARELE

“Aceasta este cea mai buna metoda, nu miliarde de programe imense care nu functioneaza. Trebuie ajutati moldovenii care vor sa imbunatateasca, stand acolo cu ei”, a spus Matthijs van Bonzel.

Sursa foto nasul