Oleksandr Muziciko, unul dintre liderii extremei dreapta ucrainene, a fost ucis de politie

Oleksandr Muziciko, liderul la nivel regional al miscarii ucrainene de extrema dreapta Pravi Sektor, a fost ucis luni intr-un schimb de focuri cu politisti care au venit sa-l aresteze la Rivne, in vestul tarii, a anuntat marti Ministerul de Interne.

Muziciko, alias Sasko Albul, liderul Pravi Sektor in Ucraina de Vest, a fost cel care a deschis focul in directia politistilor, a declarat adjunctul ministrului de Interne Volodimir Evdokimov citat de agentia Interfax-Ukraine.

In urma schimbului de focuri, “el era inca in viata. Dar medici de la serviciile de urgenta chemati la fata locului au constatat decesul acestuia”, a declarat Evdokimov.

Citeste si: CRIMEEA: Tatarii din peninsula vor referendum pentru “autodeterminare”

Conform agentiilor ruse RIA Novosti si Interfax, care citeaza autoritati judiciare ruse, pe numele lui Muziciko era emis un manmdat international de cautare, lansat de Moscova, care-l acuza ca a participat in 2000 la confruntari armate in Cecenia alaturi de separatisti islamisti si ca este responsabil de uciderea a peste 20 de militari rusi.

Miscarea paramilitara ucraineana Pravi Sektor, care a fost foarte activa pe baricade in timpul miscarii de contestare de la Kiev, s-a transformat sambata trecuta intr-un partid politic care include si alte formatiuni nationaliste. Liderul partidului, Dmitro Iaros, intentioneaza sa candideze in alegerile prezidentiale anticipate de la 25 mai.

Sursa foto: timpul.md