OLIMPIADA INTERNATIONALA de MATEMATICA: Elevi romani de AUR!

Olimpicii romani au cucerit sase medalii in cadrul celei de-a 55-a editii a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata in perioada 3 – 13 iulie, in orasul sud-african Cape Town.

Unul dintre elevi a purtat la gat medalia de aur, in timp ce alti 5 competitori romani au cucerit argintul.

Astfel, medalia de aur a intrat in posesia lui Stefan Spataru (laureat cu argint si bronz la ultimele doua editii), elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Medaliile de argint au fost cucerite de Simona Diaconu, Paul-Gabriel Musca, Andrei Teodor Andronache, Viorel Andrei Bud, elevi ai Liceului Teoretic International de Informatica din Bucuresti si Ioan-Laurentiu Ploscaru, elev la Colegiul National „Alexandru Lahovari” din Ramnicu Valcea.

Citeste si: Elevii romani au castigat TREI MEDALII la Olimpiada Internationala de Biologie

Echipa Romaniei a fost condusa de Radu Gologan, profesor universitar doctor al Universitatii Politehnica Bucuresti si a fost insotita de Bogdan Enescu, profesor la Colegiul National „B. P. Hașdeu” din Buzau, in calitate de coordonator al activitatii elevilor.

Citeste si: BACALAUREAT 2014: O eleva de 10 a fost notata cu 2. Din greseala!

Din partea Societatii de Stiinte Matematice din Romania au participat, ca observatori in juriul Olimpiadei, Mihai Baluna, profesor la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti si Omer Cerrahoglu, elev la Colegiul National „Gheorghe Sincai” din Baia Mare si multiplu medaliat la aceasta prestigioasa competitie (doua medalii de aur si trei de argint in intervalul 2009 – 2013).

Editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Matematica a reunit 557 de participanti din 105 tari.

Sursa foto: jurnalul.ro