OMAR HAYSSAM, inchis la Rahova pentru 21 de zile. UPDATE

omar_hayssam

UPDATE: Omul de afaceri sirian Omar Hayssam a fost transferat, marti dupa-amiaza, la Penitenciarul Rahova, a anuntat oficial Administratia Nationala a Penitenciarelor, care a precizat ca acesta a fost dus intr-o celula de carantina, in care va sta 21 de zile.

Pe parcursul celor 21 de zile, Hayssam vafi supus unor analize medicale si teste psihologice, dupa care va fi stabilit si regimul de detentie in care isi va ispasi pedeapsa de 20 de ani de inchisoare.

Ministerul de Interne a precizat, in jurul orei 12.00, ca Omar Hayssam a fost transferat marti “dintr-un Centru de Retinere si Arest Preventiv al Politiei Romane intr-o unitate din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor”.  

Dupa ce va expira perioada de carantina, se va forma o comisie care il va repartiza pe Omar Hayssam intr-un regim de detentie, conform faptelor pentru care a fost condamnat. In functie de acest lucru, el poate ramane in continuare la Penitenciarul Rahova, fiind vorba despre un regim de maxima siguranta sau poate fi transferat la alt penitenciar.

____________

Omar Hayssam a fost transferat, marti, dintr-un centru de retinere si arest preventiv intr-un penitenciar, informeaza Politia Romana, intr-un comunicat de presa. Deocamdata nu au fost oferite informatii cu privire la penitenciarul in care a fost dus Hayssam.

“In cursul acestei zile, condamnatul Omar Hayssam a fost transferat dintr-un Centru de Retinere si Arest Preventiv al Politiei Romane intr-o unitate din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor”, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Administratia Nationala a Penitenciarelor a confirmat ca Omar Hayssam a fost dus in penitenciar, transmit televiziunile de stiri.

Omar Hayssam trebuia sa se prezinte, marti, in fata judecatorilor in cazul “Manhattan”, in care omul de afaceri sirian este acuzat de delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani, insa s-a cerut o amanare din partea judecatorilor lui Hayssam, pe motivul lipsei procedurii de citare.

Prejudiciul produs de Omar Hayssam in dosarul “Manhattan” ar fi de circa 20 de milioane de euro. Grefierul a anuntat, la inceputul sedintei, ca Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) si Politia Capitalei au transmis ca “nu se stie locul in care se afla” Hayssam.