OMAR HAYSSAM, AUDIAT la DNA in dosarul PRIVATIZARII IPRS BANEASA

Omar Hayssam

OMAR HAYSSAM a fost adus, vineri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiat de procurori in dosarul privind privatizarea IPRS BANEASA, anunta Agerpres, citand surse judiciare.
 
Si in urma cu o saptamana, OMAR HAYSSAM, aflat in detentie, a fost adus la DNA pentru a da declaratii in acest caz. DNA face cercetari in legatura cu depunerea mai multor inscrisuri false referitoare la experienta si capacitatea financiara a unei firme reprezentate de OMAR HAYSSAM pentru participarea la privatizarea IPRS BANEASA.
 
CITESTE SI: OMAR HAYSSAM A FOST CONDAMNAT LA 23 DE ANI SI 4 LUNI DE INCHISOARE IN DOSARUL MANHATTAN

OMAR HAYSSAM a fost condamnat de instantele din Romania in mai multe dosare: 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak, 16 ani de inchisoare in dosarul ‘Volvo Truck’, trei ani de inchisoare in dosarul ‘Foresta Nehoiu’, doi ani de inchisoare pentru trecerea frauduloasa a frontierei.

De asemenea, OMAR HAYSAAM a fost condamnat in 2015 de Tribunalul Bucuresti la 23 de ani si patru luni inchisoare in dosarul ‘Manhattan’, in care a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT pentru savarsirea unor infractiuni economice. In acelasi dosar, fratele sau, Mohamad Omar, a fost condamnat la 16 ani de inchisoare. De asemenea, cei doi frati au fost obligati sa plateasca in solidar suma de 7,8 milioane lei. Aceasta decizie nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

In anul 2006, OMAR HAYSSAM a fugit din Romania, fiind adus inapoi in tara in anul 2013, pentru a-si ispasi pedeapsa cu inchisoarea.

 
Sursa foto: jurnalul