OMNIASIG, despagubiri de 5,5 milioane euro dupa prabusirea elicopterului SMURD in lacul Siutghiol

Omniasig a achitat despagubiri totale de 5,5 milioane euro pentru inlocuirea aeronavei distruse in accidentul aviatic produs pe 15 decembrie 2014, pe lacul Siutghiol, potrivit unui comunicat al companiei.

Suma include si despagubirile datorate urmasilor legali ai membrilor echipajului, precizeaaza sursa citata.

“Omniasig Vienna Insurance Group a achitat suma de 5,5 milioane de euro pentru inlocuirea aeronavei distruse in urma tragicului accodent aviatic survenit le 15 decembrie 2014, pe lacul Siutghiol din judetul Constanta, precum si pentru toate despagubirile datorate urmasilor legali ai membrilor echipajului. Omniasig VIG a platit deja suma necesara achizitionarii noului aparat de zbor, ce va reintra in scurt timp in operarea serviciului aeromedical SMURD pentru reluarea misiunile de salvare”, se arata in comunicatul citat. 

CITESTE SI: TRAGEDIE AVIATICA SIUTGHIOL: STRIGATELE VICTIMELOR puteau fi auzite de pe mal – OFICIAL

”Despagubirea s-a facut in baza politei de asigurare de aviatie pentru riscurile CASCO, raspundere civila fata de terti si accidente persoane, polita incheiata de Inspectoratul General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne, in cadrul dosarului de dauna deschis ca urmare a producerii accidentului”, se mai mentioneaza in comunicatul companiei.

CITESTE SI: NICUSOR CONSTANTINESCU, URMARIT PENAL in cazul elicopterului SMURD prabusit in lacul Siutghiol

In urma accidentului de pe lacul Siutghiol, toate cele patru persoane aflate la bordul elicopterului SMURD, pilot, copilot, medic si asistenta si-au pierdut viata. 

Sursa foto: sursazilei