OMS are vești proaste: 2021 va fi mult mai dificil decât anul 2020

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut un anunț departe de a fi îmbucurător referitor la pandemia de coronavirus. Reprezentanții OMS au declarat că anul 2021 va fi mult mai dificil decât cel precedent având în vedere modul în care se răspândește pandemia, apariția mai multor tulpini în special în emisfera nordică, scrie Reuters.

”Intrăm în al doilea an, ar putea fi chiar mai dificil având în vedere dinamică transmiterii şi unele probleme pe care le vedem. Cu certitudine, în emisfera nordică, mai ales în Europa şi America de Nord, am văzut o furtună perfectă a sezonului – frig, oameni care stau în interior, un amestec social mai mare şi o combinaţie de factori care au dus la o transmitere mai mare în multe, multe ţări”, a declarat Mike Ryan, directorul pentru urgenţe al OMS.

Spusele acestuia au fost întărite și de Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS pentru Covid-19, care a declarat la rândul ei: ”După sărbători, în unele ţări situaţia se va agrava înainte de a se îmbunătăţi”.

Sursa foto: BBC