OMS avertizează: Relaxarea precipitată a restricțiilor ar putea aduce un nou val de infecții cu COVID-19

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au lansat, marți, un avertisment ferm referitor la relaxarea precipitată a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Conform OMS, dacă aceste măsuri vor fi ridicate prea devreme este un risc major de apariție a unui nou val de infecții cu COVID-19, informează Reuters.

Până acum măsurile de izolare și restricțiile de ordin social și-au demonstrat eficiența. Însă de aici înainte, oamenii trebuie să fie conștienți și pregătiți pentru un nou stil de viață care să permită societății să funcționeze până când coronavirusul va fi înfrânt, a declarat unul dintre directorii regionali ai OMS, Takeshi Kasai.

”Trebuie să ne adaptăm viețile și sistemele de sănătate odată cu epidemia. Cel puțin până când un vaccin sau un tratament foarte eficient este găsit acest proces trebuie să devină noua normalitate”, a declarat el.

Începând de luni, 20 aprilie, câteva state europene, printre care Austria, Danemarca, Cehia, Germania, Polonia și Norvegia au început să relaxeze măsurile de restricție impuse de pandemia de coronavirus.

Sursa foto: BBC