OMS da asigurari ca riscul de raspandire a epidemiei Ebola in Europa este foarte scazut

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca exista un risc foarte scazut de raspandire a epidemiei de Ebola in Europa, subliniind ca aparitia unor cazuri izolate este “inevitabila”, transmite AFP.

“Aparitia unor cazuri sporadice de Ebola in Europa este inevitabila. Acest lucru este cauzat de calatoriile intre Europa si tarile afectate din Africa Vest”, a mentionat Zsuzsanna Jakab, Directorul Regional al OMS in Europa.

Citeste si: EBOLA in Spania: Polemica asupra EUTANASIERII cainelui asistentei bolnave

“Cu toate acestea, riscul de raspandire a Ebola in Europa poate fi prevenit si este extrem de scazut. Tarile europene sunt printre statele cel mai bine pregatite pentru a raspunde unei febre hemoragice virale, precum Ebola”, a subliniat aceasta.

S-ar putea sa existe un risc de contaminare accidentala pentru persoanele care au intrat in contact cu pacientii, dar acesta poate fi controlat prin aplicarea unor masuri stricte impotriva infectiei, a precizat Jakab.

Citeste si: ALERTA IN SPANIA! O ASISTENTA MEDICALA DE LA UN SPITAL DIN MADRID ESTE BOLNAVA DE EBOLA, AMBELE TESTE AU IESIT POZITIVE

Reactia Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care spune ca este pregatita sa ajute tarile in ceea ce priveste protejarea lucratorilor de asistenta medicala, vine dupa ce o asistenta medicala din Madrid a fost infectata cu virusul Ebola.