OMS: EBOLA se raspandeste mai repede decat poate fi controlata

Epidemia de EBOLA izbucnita in Africa de Vest se raspandeste mai repede decat sunt intensificate eforturile de a o controla, a anuntat vineri Organizatia Mondiala a Sanatatii(OMS).

Directorul OMS, Margaret Chan, a declarat la un summit al liderilor regionali ca esecul in oprirea raspandirii epidemiei ar putea fi “catastrofal” in ce priveste numarul de vieti pierdute, anunta BBC.

Chan a precizat, insa, ca raspandirea virusului ar putea fi oprita, daca actiunile in acest sens sunt bine coordonate.

Citeste si: EPIDEMIE EBOLA: Peste 1.300 de cazuri de infectare in AFRICA de VEST

Sefa OSM s-a intalnit cu liderii celor mai afectate tari – Guineea, Liberia si Sierra Leone – pentru a lansa un nou plan de raspuns, in valoare de 100 milioane de dolari.

“Aceasta intalnire trebuie sa marcheze un moment de cotitura in raspunsul la epidemie”, a spus Chan, la summit-ul organizat in capitala Guineii, Conakry.

Citeste si: EPIDEMIE DE EBOLA: Organizatia Peace Corps se RETRAGE din Africa de Vest din cauza VIRUSULUI

Directorul general al OMS a mai spus ca sunt inregistrate cazuri in zonele rurale unde este greu de ajuns, precum si in capitalele cu densitate mare a populatiei.

729 de oameni au murit, in Africa de Vest, incepand cu luna februarie, iar peste 1 300 persoane sunt infestate cu Ebola. Aproximativ 90 la suta dintre cei care intra in contact cu acest virus decedeaza.

Sursa foto: rt.com