OMS: Epidemia de Ebola s-a soldat cu peste 2.400 de morţi, din 4.784 cazuri

Epidemia de Ebola din Africa de Vest s-a soldat cu moartea a peste 2.400 de persoane din 4.784 cazuri, potrivit bilantului anuntat vineri de directorul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Margaret Chan (foto).

“La 12 septembrie, exista 4.784 cazuri si peste 2.400 de morti”, a declarat Chan, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul OMS de la Geneva. Ea nu a precizat insa daca cifrele includ si Nigeria sau este un bilant privind cele trei tari cel mai afectate – Guineea, Liberia si Sierra Leone. Precedentul bilant publicat marti de OMS anunta 2.300 de morti din 4.239 cazuri inregistrate in tarile din Africa de Vest.

CITESTE SI: EPIDEMIE EBOLA: JAPONIA este dispusa sa furnizeze un tratament EXPERIMENTAL 

In trei dintre cele mai afectate tari, numarul cazurilor creste mai rapid decat capacitatea de a le administra”, a avertizat Margaret Chan, care a facut apel la o mobilizare mai importanta din partea comunitatii internationale. De asemenea, ea a atras atentia ca nu mai sunt paturi disponibile pentru tratatea pacientilor infectati cu Ebola in Liberia.

Ministrul cubanez al Sanatatii, Roberto Morales Ojeda, a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa cu directorul OMS, trimiterea a 165 de medici si infirmiere in Sierra Leone pentru sase luni, de la inceputul lunii octombrie. Aceasta este “cea mai importanta” trimitere de personal medical in regiune, a subliniat directorul OMS.

CITESTE SI: EBOLA face ravagii, ONU atentioneaza spitalele sa fie pregatite pentru un nou apogeu 

Sursa foto: washington post