OMS: Obezitatea la copii este la cote alarmante

Obezitatea la copiii de 11 ani atinge cele mai inalte niveluri in Grecia, Portugalia, Irlanda si Spania, se arata intr-un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Excesul de greutate este atat de raspandit in Europa, in special in randul tinerilor, incat risca sa devina “o noua norma”, a avertizat, luni, OMS, scrie site-ul 20minutes.ch.

Potrivit unui studiu desfasurat in 53 de tari, pana la 27% din adolescentii de 13 ani si 33% din copiii de 11 ani sunt supraponderali.

In opinia directorului OMS pentru Europa, Zsuzsanna Jakab, obezitatea castiga teren din doua motive: activitatea fizica insuficienta si consumul de alimente bogate in zahar, sare si grasimi.

Citeste si: EXPERTI AI ORGANIZATIEI MONDIALE A SANATATII VERIFICA LINIA DE PRODUCTIE DE LA CANTACUZINO

“Perceptia noastra asupra a ceea ce este normal s-a schimbat. Sa fii supraponderal este vazut acum ca ceva obisnuit. Nu trebuie sa mai lasam o generatie sa creasca cu ideea ca obezitatea este o noua norma”, a afirmat oficialul, citat de Agerpres.

La nivelul copiilor de 11 ani, obezitatea este la cele mai inalte niveluri in Grecia, Portugalia, Irlanda si Spania. La polul opus, tarile cu cei mai sanatosi copii din acest punct de vedere sunt Olanda si Elvetia, se arata in raportul OMS.

Organizatia recomanda practicarea a cel putin 60 de minute pe zi de exercitii fizice la copiii intre cinci si 17 ani si a cel putin 150 de minute de exercitii moderate pe saptamana la adulti.

Sursa foto: banatelyoum.com