Omul de afaceri AVRAHAM MORGENSTERN a fost TRIMIS IN JUDECATA

Procurorii DNA l-au TRIMIS IN JUDECATA, in stare de arest preventiv, pe AVRAHAM MORGENSTERN, administrator al Shapir Structures SRL si apropiat al primarului RADU MAZARE, pentru evaziune fiscala si un prejudiciu de peste zece milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al DNA, in dosar a fost deferita justitiei si firma administrata de acesta.

DNA precizeaza ca, in perioada 2009-2014, AVRAHAM MORGENSTERN, in calitate de administrator, nu a inregistrat corespunzator veniturile obtinute din trei contracte incheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public si Privat) Constanta si Confort Urban SRL Constanta si nu a inregistrat facturile fiscale aferente veniturilor in executarea acestor contracte.

Citeste si: Omul de afaceri AVRAHAM MORGENSTERN a fost ARESTAT

“In aceeasi perioada, inculpatul a inregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanta si asistenta tehnica oferite de societatile Larton Consultants ltd Cipru si Comrad Leasing ltd Cipru. Aceste activitati au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro”, se arata in comunicat.

Citeste si: Omul de afaceri Avraham Morgenstern, RETINUT de DNA pentru CONTRACTELE cu Primaria Constanta

In cauza, procurorii au dispus punerea sub sechestru a bunurilor mobile si imobile ale lui AVRAHAM MORGENSTERN si SC Shapir Structures SRL, in valoare totala estimata de aproximativ 2,8 milioane lei si patru imobile situate in municipiul Constanta, neevaluate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro