Omul de afaceri IOAN NECULAIE scapa de ARESTUL PREVENTIV daca va plati o cautiune de cinci milioane de euro

Patronul FC Brasov IOAN NECULAIE va iesi din arest preventiv, sambata la ora 00.00, dupa ce i-a expirat mandatul de arestare preventiva, iar procurorul a dispus masura controlului judiciar pe o cautiune de cinci milioane de euro (22,3 milioane lei), transmite Mediafax.

Potrivit avocatului Vladimir Ciolacu, omul de afaceri IOAN NECULAIE va fi eliberat din arest preventiv sambata, la ora 00.00, deoarece procurorul de

caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov nu a mai cerut prelungirea arestului si a dispus, in schimb, masura controlului judiciar pe cautiune.

„A fost stabilita o cautiune de 22,3 milioane lei, echivalentul a cinci milioane de euro. Cautiunea poate fi achitata prin depunerea unei sume de bani sau prin garantii reale mobiliare sau imobiliare. In acest caz, este vorba de o ipoteca mobiliara pe un pachet de actiuni ale unei firme care nu are nicio implicare in acest dosar penal“, a spus avocatul Ciolacu.

CITESTE SI: DOSAR PROSTITUATE de LUX: IOAN NICULAIE – “HAZLIU si DELOC ZGARCIT”

Firma ale carei actiuni au fost ipotecate este un hotel din Poiana Brasov, potrivit unor surse judiciare.

De asemenea, omul de afaceri nu are voie sa paraseasca judetul Brasov, sa ia legatura cu alti inculpati din dosar sau sa intre in incinta societatii
Roman SA.

CITESTE SI: DOSARUL PROSTITUATELOR DE LUX: CAT PLATEA IOAN NECULAIE PENTRU SEX. MARTURII INCENDIARE

NECULAIE a fost arestat preventiv in 8 februarie pentru evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata, delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani intr-un dosar privind o evaziune fiscala de aproape 8 milioane de lei in urma unei presupuse investitii privind o baza sportiva din Brasov.

 Sursa foto: agerpres