Omul de afaceri IOSIF ARMAS, audiat la DNA in dosarul celor patru JUDECATORI acuzati de MITA

Omul de afaceri IOSIF ARMAS a venit, luni, la sediul central al DNA, pentru a fi audiat in dosarul celor patru JUDECATORI de la Tribunalul Bucuresti acuzati ca primeau bani si bunuri pentru interventii in dosare de insolventa.

Armas a intrat in sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 13.45, insotit de o persoana care este, cel mai probabil, avocatul sau.

Numele omului de afaceri apare in documentele anchetatorilor in legatura cu involventa unei firme a sa.

In documente obtinute de Mediafax, procurorii anticoruptie relateaza in detaliu modul in care judecatorul sindic MIRCEA MOLDOVAN de la Tribunal Bucuresti selecta lichidatorii judiciari in cazul dosarelor in care dispunea deschiderea procedurii insolventei.

Astfel, arata anchetatorii DNA, cu privire la dosarul nr. 43077/3/2007, avand ca obiect procedura de insolventa a SC Argirom International SA, controlata de IOSIF ARMAS, la 18 ianuarie 2013, Monica Angela Borza i-a spus magistratului Moldovan ca Armas a desfasurat o serie de actiuni contrare Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei.

Citeste si: Cazul JUDECATORILOR de la TB acuzati de luare de MITA a dat startul denunturilor si autodenunturilor la DNA

Judecatorul Moldovan i-a comunicat administratorului judiciar ca hotararea AGA este lovita de nulitate si a sfatuit-o pe Borza sa lanseze o invitatie de participare adunarii creditorilor pentru 22 ianuarie 2013, inclusiv lui Armas, mai precizeaza procurorii.

“In contextul in care Borza i-a spus lui Armas intentia creditorilor inscrisi in dosarul nr. 43077/3/2007 de a cere convocarea anticipata a acestora, anterior datei de 8 decembrie 2012, acesta din urma i-a transmis femeii ca ii va remite un pachet cu produse alimentare (carne de vita/miel), solicitandu-i ca jumatate sa-i revina judecatorului Moldovan”, se mai arata in documente.

Potrivit unor informatii vehiculate in 2010, o alta firma controlata de omul de afaceri IOSIF ARMAS, Hercules, care administra majoritatea hotelurilor din statiunea Herculane, se afla atunci in executare silitata.

Citeste si: INALTA CURTE: Cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti raman in arest

Judecatorii MIRCEA MOLDOVAN, ION STANCIU, ELENA ROVENTA si CIPRIAN SORIN VIZIRU, toti de la Tribunalul Bucuresti (TB) – Sectia a VII-a civila, acuzati ca primeau bani si bunuri pentru interventii in dosare de insolventa, au fost arestati preventiv, printr-o decizie luata in 20 mai de Curtea de Apel Bucuresti, la propunerea procurorilor anticoruptie.