OMV PETROM a descoperit un nou zacamant de TITEI in Marea Neagra

OMV Petrom, cea mai mare companie petroliera romaneasca, anunta forarea cu succes a unei SONDE DE EXPLORARE intr-un perimetru de mica adancime din Marea Neagra, unde testele indica o productie de 1.500 – 2.000 de barili de TITEI pe zi.

SONDA DE EXPLORARE Marina 1 a fost forata la circa 60 de kilometri de tarm, in Perimetrul XVIII Istria, la o adancime de aproximativ 2.150 de metri sub fundul marii. In zona respectiva, adancimea apei este de circa 50 de metri.

Potrivit Petrom, primele estimari rezultate din testele de productie indica o productie potentiala pe sonda de 1.500 — 2.000 de barili echivalent PETROL (bep)/zi.

Citeste si: VESTE BUNA PENTRU SOFERI: CARBURANTI MAI IEFTINI IN WEEKEND. VEZI UNDE!

Costurile pentru forajul SONDEI DE EXPLORARE s-au ridicat la circa 19 milioane euro. Dupa finalizarea testelor, SONDA DE EXPLORARE Marina 1 va fi cimentata si abandonata.

In urmatoarele luni, OMV Petrom va evalua rezultatele obtinute cu ajutorul sondei Marina 1 in vederea dezvoltarii si punerii in productie a zacamantului, in cazul in care se constata viabilitatea comerciala a acestuia.

Pentru exploatarea zacamantului va fi necesara dezvoltarea infrastructurii aferente, inclusiv forajul sondelor de productie.

Productia din descoperirea Marina — daca aceasta va fi declarata comerciala — ar putea incepe in urmatorii 3 — 4 ani.

De asemenea, reprezentantii OMV Petrom spun ca investitiile necesare dezvoltarii zacamantului sunt estimate la peste 100 milioane euro.

Petrom subliniaza faptul ca acest comunicat de presa contine afirmatii anticipative.

Citeste si: UN SRL CERE INSOLVENTA OMV PETROM

Explorarea platoului continental romanesc din Marea Neagra a fost demarata inca din anul 1969. Prima descoperire de hidrocarburi a avut loc in 1980, iar prima productie pe mare a inceput in anul 1987. 

OMV Petrom are in exploatare cinci zacaminte: Pescaru, Lebada Est, Lebada Vest, Sinoe si Delta. Acestea au o productie cumulata de circa 31.000 de bep/zi.

Sursa foto: economica.net