ONG-ul Caleidoscop detinea cainele care a ucis un copil de 4 ani in zona Parcul Tei

Cainele maidanez care a ucis, zilele trecute, un copil de 4 ani in zona Parcul Tei din Bucuresti, apartine unui ONG. Animalul a fost adoptat in 2008 de fundatia Caleidoscop, insa dupa ce a fost castrat, a ajuns tot pe strada.

Potrivit formularului de adoptie, fundatia Caleidoscop s-a angajat sa ia cainele in grija si sa nu il abandoneze. In caz contrar el putea fi predat inapoi Administratiei pentru Supravegherea Animalelor.

ASPA a dat publicitatii documentele care atesta ca unul dintre maidanezii ucigasi apartine fundatiei Caleidoscop. Femeia angajata la acea vreme la ONG-ul mentionat, care si-a pus semnatura pe formularul de adoptie al cainelui ucigas, sustine ca teoretic trebuia sa aiba grija de el, practic nu si da vina pe asociatie.

“Teoretic trebuia sa am grija de el, practic nu. Pentru ca nu erau scosi pe nume propriu, ci pe numele asociatiei. Daca trebuie sa invinovatim pe cineva, trebuie criticata asociatia pentru ca nu si-a asumat responsabilitatea. Era o situatie de compromis, primaria stia, dar trebuia sa eliberam locurile. Am inteles ca s-a ajuns la moartea unui copil, dar asta a fost. A fost un accident. Eu am constiinta curata si ma ocup in continuare sa salvez animale”, a declarat Lavinia Mirela Nica, pentru Stirile Pro TV.

Reamintim ca un copil de patru ani a murit, luni, in zona parcului Tei din Capitala dupa ce a fost muscat de un maidanez. Fratele sau, de sase ani, a fost muscat si el, insa a supravietuit, desi are rani multiple.

Foto: Antena 3