ONU a semnat un parteneriat cu IOTA referitor la tehnologia blockchain

Organizația Națiunilor Unite a semnat un “memorandum de înțelegere” cu platforma blockchain IOTA pentru a explora modul în care tehnologia poate spori eficiența, cele două părți confirmând acest parteneriat.

Într-un comunicat de presă al Biroului Organizației Națiunilor Unite pentru Servicii de Proiect (UNOPS) referitor la parteneriat, organizația a spus că accentul se va pune pe reducerea numărului de intermediari folosind tehnologia blockchain.

“Împărtășim o viziune în care mașinile, dispozitivele, senzorii și oamenii se conectează și comunică unul cu celălalt – este lumea” industriei 4.0 “, a explicat Yoshiyuki Yamamoto, consilier special al UNOPS pe tehnologia Blockchain, continuând: “Folosirea tehnologiei blockchain care permite ca aceste procese să funcționeze simultan, fără a fi nevoie de intermediari, va ajuta la accelerarea misiunii noastre ca organizație”.

Citește și: RIPPLE A LANSAT XSPRING, INIȚIATIVA CARE SPRIJINĂ ÎNTREPRINZĂTORII ȘI ÎNTREPRINDERILE CARE UTILIZEAZĂ TEHNOLOGIA XRP

Împreună cu IOTA, ONU va oferi, de asemenea, “ateliere de formare” și “seminarii de leadership de gândire”, în plus față de “dezvoltarea unor dovezi specifice de concepte pentru a aduce eficiență sporită anumitor domenii ale activității UNOPS”.

Această mișcare marchează o implementare ulterioară a tehnologiei blockchain la ONU, care a încercat să o pună în aplicare pe mai multe domenii în ultimii ani.

În noiembrie 2017, un parteneriat cu Rețeaua de identitate mondială a dus la crearea unui sistem de identitate digitală pentru combaterea traficului de copii, în timp ce înainte de luna iunie, ONU a folosit rețeaua Ethereum ca mijloc de distribuire a ajutorului internațional.