ONU: Aproximativ 100.000 de kurzi din Siria au FUGIT in Turcia

Aproape 100.000 de KURZI SIRIENI au ajuns in Turcia in ultimele zile, fugind din nord-estul Siriei pentru a se salva de JIHADISTII grupului Statul Islamic (SI), a anuntat luni Inaltul Comisariat pentru Refugiati al Natiunilor Unite (UNHCR), cu sediul la Geneva, informeaza AFP.

“Guvernul turc a anuntat numarul de 100.000 si a confirmat aceasta cifra”, a indicat o purtatoare de cuvant a UNHCR, Melissa Fleming.

Citeste si: ROLUL FIECAREI TARI DIN CADRUL COALITIEI INTERNATIONALE CONTRA GRUPARII STATUL ISLAMIC

Sambata, Biroul UNHCR invocase posibilitatea venirii in Turcia a ‘sute de mii’ de persoane, intr-un moment in care confruntarile erau in plina desfasurare in SIRIA.

Turcia si-a deschis vineri frontiera pentru REFUGIATII SIRIENI care au inceput sa paraseasca joi zona localitatii Adn al-Arab (Kobane in limba kurda), incercuita de luptatori ai gruparii extremiste sunite Statul Islamic.

Adn al-Arab, al treilea oras kurd ca marime din Siria, a fost relativ crutat de conflictul din Siria si circa 200.000 de SIRIENI si-au gasit adapost aici, potrivit ONU.

Citeste si: GHIDUL JURNALISTULUI DECAPITAT STEVEN SOTLOFF POVESTESTE DESPRE MOMENTUL RAPIRII

Dar recenta avansare a JIHADISTILOR Statului Islamic in regiune si asediul orasului de catre acestia au determinat un numar mare de persoane, in special kurzi, sa-si paraseasca locuintele.

Sursa foto: epochtimes-romania.com