ONU cere incetarea focului in Fasia Gaza

Consiliul de Securitate al ONU si-a exprimat duminica seara “grava sa ingrijorare fata de numarul tot mai mare de victime” in conflictul din Gaza si si-a reiterat apelul pentru “incetarea IMEDIATA a ostilitatilor”.

Intr-o declaratie citita de presedintele Consiliului, ambasadorul rwandez Eugène-Richard Gasana, la incheierea a doua ore de consultari cu usile inchise, cele 15 tari membre cer o “revenire la acordul de INCETARE a focului din noiembrie 2012” intre Israel si Hamas.

Citeste si: RAZBOI IN GAZA: CEL PUTIN 9 PALESTINIENI, DINTRE CARE 7 COPII, UCISI INTR-UN RAID ISRAELIAN

Ei “cer respectarea legilor umanitare internationale, in special privind protectia civililor” si “subliniaza necesitatea ameliorarii situatiei umanitare” in Fasia Gaza.

La cateva ore dupa cel mai sangeros bombardament israelian din Gaza de la inceputul conflictului, ei se declara “foarte ingrijorati de escaladarea violentei” si “saluta eforturile Egiptului si ale secretarului general al ONU (Ban Ki-moon) pentru ajungerea la un ARMISTITIU”.

Ban este in turneu in Orientul Mijlociu pentru a incerca sa impulsioneze eforturile de mediere in CONFLICTUL dintre Israel si Hamas.

In cursul consultarilor lor, ambasadorii celor 15 tari au ascultat un rezumat al secretarului general adjunct al ONU pentru afaceri politice Jeffrey Feltman despre turneul lui Ban.

ISRAELUL NEAGA RAPIREA UNUIA DINTRE MILITARII SAI DE CATRE HAMAS

Sursa foto: vistkar.com