ONU condamna TRIPLUL ATENTAT “demn de DISPRET” comis de BOKO HARAM in CIAD

ONU a condamnat duminica triplul ATAC SINUCIGAS ‘demn de dispret’ comis sambata intr-o piata din insula ciadiana Loulou Fou, din LACUL CIAD, si soldat cu cel putin 30 de MORTI si peste 80 de RANITI, avertizand ca acest incident tragic a aratat inca o data brutalitatea gruparii insurgente BOKO HARAM, informeaza DPA.

Secretarul general al Natiunilor Unite isi reitereaza apelul catre tarile afectate de gruparea BOKO HARAM de a trata cauzele profunde ale acestui flagel intr-o maniera integrata’, se arata intr-o declaratie a biroului secretarului general al ONU, Ban Ki-moon.

Regiunea in care a avut loc atacul este in prezent sub stare de urgenta ca urmare a unor atentate sinucigase precedente comise de catre islamistii nigerieni ai Boko Haram, grupare care s-a raliat organizatiei STATUL ISLAMIC (SI).

CITESTE SI: ONU: BOKO HARAM A DISTRUS PESTE 1.000 DE SCOLI IN ACEST AN IN REGIUNEA LACULUI CIAD

Guvernul ciadian a instituit stare de urgenta in regiunea lacului Ciad in luna noiembrie, sustinand ca zona a devenit un bastion al militantilor BOKO HARAM. Starea de urgenta ii permite guvernatorului regiunii sa restrictioneze deplasarea oamenilor si a vehiculelor si sa dispuna perchezitii ale locuintelor in orice moment.

Peste 5.000 de soldati au fost desfasurati pe insula Loulou Fou si in satele de pe malurile lacului Ciad.

Gruparea BOKO HARAM, care incearca sa creeze un stat pe baza interpretarii stricte a legii islamice, este responsabil pentru uciderea a mii de persoane in Nigeria, Camerun si Ciad.

Sursa foto: ibtimes