ONU: COPIII, tot mai des folositi pentru ATENTATELE SINUCIGASE comise de gruparea BOKO HARAM

Gruparea islamista nigeriana BOKO HARAM a folosit in primele cinci luni ale acestui an mai multi copii sinucigasti decat pe tot parcursul anului trecut, acestia fiind pusi in pericol sa devina o amenintare, au averizat oficiali ONU pentru Deutsche Welle.

“Copiii nu instiga aceste atacuri sinucigase. Ei sunt folositi intentionat de adulti, in modul cel mai ingrozitor. Ei sunt in primul rand victime, nu autori”, a declarat Jean Gough, reprezentantul UNICEF in Nigeria.

Potrivit oficialilor ONU, trei sferturi dintre atacurile sinucigase din primele luni ale acestui an au fost efectuate de catre femei sau copii. Boko Haram ii trimite in zone aglomerate, precum piete sau statii de autobuz. Fete cu varste cuprinse intre 7 si 17 ani, potrivit martorilor, au comis atentate sinucigase in ultimele 11 luni, au precizat oficialii ONU.

CITESTE SI: NIGERIA cere ajutor MILITAR din partea SUA in lupta impotriva BOKO HARAM

Peste 10.000 de copii au fost separati de familiile lor, in cei aproape 6 ani de insurgenta islamista, lasandu-i pe acestia fara protectie.

“in lipsa protectiei familiilor lor, acesti copii prezinta un risc mai mare de a fi exploatati de adulti, iar acest lucru poate conduce la implicarea in grupari criminale sau armate”, a afirmat Gough intr-un comunicat.

CITESTE SI: BOKO HARAM a lansat un prim atac in NIGER. Peste 100 de islamisti au fost UCISI 

Estimarile UNICEF vin din incercarea autoritatilor nigeriene de a afla numarul victimelor comise de gruparea islamista in orasul Gubio. Islamistii au ucis cel putin 37 de persoane si au incendiat 400 de cladiri in cursul unui raid comis la sfarsitul saptamanii trecute.

Sursa foto www.mediafax.ro