ONU: Tarile din Europa sa dea dovada de compasiune si sa faca mai mult pentru a pune capat crizei imigrantilor

Secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), Ban Ki-moon, le-a cerut miercuri tarilor europene sa faca mai mult pentru a pune capat crizei imigrantilor, informeaza AFP. 

Aflat la Paris, Ban Ki-moon a apreciat ca miile de imigranti ”efectueaza calatorii periculoase” si ca ”n-ar trebui ca la sosire sa fie supusi unor noi incercari”, precizand ca tarile europene ar trebui ”sa dea dovada de compasiune si sa faca mai mult pentru a pune capat crizei imigrantilor”. 

CITESTE SI: GABRIEL OPREA a convocat un COMITET DE URGENTA pentru a discuta despre CRIZA IMIGRANTILOR

”Exista in prezent mai multe persoane stramutate cum n-au mai fost de la cel de-al doilea razboi mondial. In Siria si in alte parti, milioane de oameni fug de violenta si de persecutie. Altii incearca sa scape de saracie si cauta mijloace de a trai in demnitate”, a spus secretarul general al ONU.

CITESTE SI: UNGARIA CERE MAI MULTI BANI EUROPENI PENTRU A FACE FATA CRIZEI REFUGIATILOR

”Prin interventia noastra, trebuie sa salvam vieti, sa luptam impotriva traficului (cu persoane) si a discriminarii, sa aducem solutii juridice, sa examinam cauzele profunde ale problemelor si sa aparam drepturile omului”, a mai precizat Ban Ki-moon. 

Sursa foto romaniacurata