ONU va organiza o reuniune de URGENTA pe tema situatiei din estul UCRAINEI

Consiliul de Securitate al ONU va organiza miercuri o reuniune de urgenta pe tema situatiei din estul Ucrainei, a anuntat o membra a misiunii Australiei la Natiunile Unite, citata de agentia Itar-Tass, in pagina electronica.

“Reuniunea este programata pentru ora 14.30 (21.30, ora Romaniei). Un raport asupra ultimelor evenimente din Ucraina va fi prezentat de reprezentanti ai secretariatului ONU”, a anuntat purtatoarea de cuvant a misiunii Australiei la ONU, Chelsea Martin.

CITESTE SI: REFERENDUM CATALONIA: Peste 80% dintre participantii la consultare s-au pronuntat pentru INDEPENDENTA 

Luptele continua in estul Ucrainei, in pofida semnarii unor acorduri de incetare a focului in septembrie, la Minsk. Cinci militari ucraineni si-au pierdut viata in ultimele 24 de ore in estul separatist, ridicand la 1.052 de morti numarul victimelor inregistrate in total in randul armatei ucrainene de la inceperea confruntarilor, in aprilie, a anuntat marti purtatorul de cuvant al armatei ucrainene, citat de AFP.

Situatia din estul Ucrainei s-a deteriorat dupa organizarea alegerilor in regiunile separatiste, la 2 noiembrie, care au fragilizat procesul de pace lansat in septembrie. In ultimele zile, importante convoaie cu armament greu, inclusiv tancuri si camioane, au fost observate de jurnalistii AFP indreptandu-se spre regiune.

CITESTE SI: UCRAINA: Noi CONVOAIE DE ARMAMENT GREU se indreapta spre Donetk 

Prezenta convoaielor, confirmata de observatorii OSCE (Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa) aflati in regiune pentru a monitoriza aplicarea acordului de incetare a focului din 5 septembrie, provoaca temeri cu privire la riscul reizbucnirii unui razboi total in regiune.

Sursa foto: bbc.co.uk