OPEL intra in concurenta directa cu DACIA!

General Motors (GM)  intre in competitie directa cu DACIA in Europa! Americanii vor sa recupereze din cota de piata pierduta prin lansarea unei linii low-cost produsa sub marca Opel, noteaza  Financial Times.

“DACIA este o mare realizare. GM nu este nicidecum DACIA, dar acest intreg segment low-cost si entry level este foarte interesant. Ei trebuie admirati. Este cert ca ne uitam la acest segment “, a spus Karl-Thomas Neumann, director executiv Opel, divizia europeana a GM.

Citeste si: ASA ARATA NOUL OPEL CORSA! TIE ITI PLACE? GALERIE FOTO

Compania americana intentioneaza sa utilizeze noua linie low-cost pentru a recupera terenul pierdut dupa decizia costisitoare de anul trecut de a retrage marca Chevrolet din Europa.

“Am avut Chevrolet, care arata ca o masina ieftina, dar nu a fost. Credem ca este fezabil pentru Opel sa vina cu un produs ENTRY-LEVEL, mai ales acum, cand Chevrolet a fost retras de pe aceasta piata”, a continuat Neumann intr-un interviu acordat Financial Times.

Publicatia noteaza ca DACIA, detinuta de Renault, a devenit cel mai valoros activ din Europa al producatorului francez. Ca si in cazul altor producatori low-cost, abordarea “fara-fite” a rezonat cu sentimentele clientilor afectati de rata inalta a somajului, cresterea economica inceata si reducerile cheltuielilor publice.

Potrivit FT, vanzarile modelelor hatchback de 6.000 de lire si a SUV-urilor de 9.500 de lire, care ofera putine optiuni si dotari minimale pentru a mentine costul redus, au crescut in ultimii doi ani cu 61%, in ciuda faptului ca piata europeana a scazut.

Citeste si: DACIA: UITE CUM VA ARATA NOUL DUSTER! FOTO IN ARTICOL

GM se gandeste sa lanseze un SUV de dimensiuni mici si un model mai mic decat Opel Astra intr-o plaja de pret similara celei practicate de DACIA, a mai spus Neumann.

Sursa foto: telegraph.co.uk