Opera este primul browser web major care are incorporat un portofel pentru crypto monede

Opera web pentru Android lansează o versiune beta privată care va include un portofel încorporat pentru crypto monede, se arată într-un comunicat  remis presei miercuri.

Opera a intrat deja în criptosferă, deoarece atât navigatorii web cât și cei mobili au inclus software anti-criptojacking încă din ianuarie. Portofelul Crypto al Opera va sprijini API-ul Ethereum Web3 și va fi integrat cu un “WebView implicit” deasupra. Comunicatul de presă notează că portofelul va adăuga în mod automat tokenuri și colectibile în portofel.

Directorul de produs, Charles Hamel, a remarcat că “devenind primul browser major care se deschide la Web 3.0,” Opera face ca internetul viitorului să fie mai accesibil “:” Sperăm că acest lucru va accelera tranziția crypto monedelor de la speculații și investiții pentru a fi utilizate pentru plăți reale și tranzacții în viața de zi cu zi a utilizatorilor noștri. “

Citește și: STUDIU: CRYPTO MONEDELE AR PUTEA DEVENI MIJLOCUL PRINCIPAL DE PLATĂ ÎN DECENIUL URMĂTOR

Opera a lansat browser-ul Android Opera Mini în 2015, cu intenția de a crește baza de utilizatori la 250 de milioane până în 2017. Potrivit datelor din iunie 2018 pe Wikipedia, Opera are o cotă de utilizare de 3,5% pentru toate browserele la nivel global, pentru browserele mobile la nivel global. Opera Mini are o cotă de 55% din browserele de tablete din întreaga lume în februarie 2018.

La sfârșitul lunii iunie, au apărut zvonuri neconfirmate că aplicația Robinhood privind stocul și criptarea se va extinde în lansarea unui portofel pentru crypto monede după ce compania a publicat un anunț de post pentru inginerii crypto.