Opera lansează browserul de desktop cu portofel pentru crypto monede incorporat

Opera lansează browserul de desktop cu funcția de portofel pentru crypto monede încorporată, potrivit unui comunicat de presă de miercuri.

Compania oferă deja un portofel mobil pentru crypto monede, ca parte a versiunii beta a lui Opera pentru Android, lansată în iulie la începutul acestui an. Opera citează “un interes puternic” și un “răspuns covârșitor pozitiv din partea comunității crypto ” la portofelul mobil pentru crypto monede ca un impuls pentru cea mai recentă mutare.

Noua versiune de desktop va funcționa permițând utilizatorilor să conecteze browser-ul de desktop la aplicația lor mobilă cripto-activată existentă prin scanarea unui cod QR – un sistem pe care Opera la folosit pentru sincronizarea aplicațiilor desktop-mobile de mai mulți ani, cu clientul Web Whatsapp.

Citește și: PRIMA COMPANIE DE CRYPTO MONEDE LISTATĂ PE BURSA LONDONEZĂ A STRÂNS 32 DE MILIOANE DE DOLARI PRIN IPO

Folosirea unui sistem desktop-mobil conectat înseamnă că portofelul poate implementa blocarea sistemelor securizate a telefonului pentru a permite utilizatorilor să semneze tranzacții folosind amprentele lor, mai degrabă decât să introducă parole în browserele lor, pe care notele de presă nu numai că sunt mai eficiente. Portofelul cripto Android existent este “controlat de utilizator”, ceea ce înseamnă că cheile sunt stocate pe telefon și nu pe un server centralizat.

Ca și în cazul aplicației mobile, clientul aplicației pentru desktop va accepta atât tokenuri, cât și monede digitale, iar Opera Crypto Charles Hamel a spus că integrarea browser-ului reprezintă un pas în plus în ceea ce privește “crearea de crypto monede și Web 3.0..“

Operatorii de browsere web și de browsere mobile au inclus, în mod deosebit, software anti-criptojacking începând cu luna ianuarie a acestui an. La sfârșitul lunii iunie, au apărut zvonuri neconfirmate că serviciul de brokeraj popular și cripto-tranzacționare Robinhood ar oferi funcționalități native de cripto-portofel, după ce firma a publicat un anunț de publicitate pentru inginerii de cripto, sugerând că investighează dezvoltarea unei infrastructuri de portofel.