“Operațiunea Cryptosweep” are ca rezultat 200 de investigații legate de crypto monede

Asociația Administratorilor de Valori Mobiliare din America de Nord (NASAA) a anunțat, marți, că inițiativa sa în curs “Operațiunea Cryptosweep” a dus la peste 200 de investigații privind ofertele inițiale de monede (ICO) și produsele de investiții legate de crypto monede.

Autoritățile de stat și locale de valori mobiliare din S.U.A. și Canada au lansat sondaje în programele potențial frauduloase de investiții în crypto monede, în cadrul operațiunii “Operațiunea Cryptosweep” a NASA, în luna mai. Inițiativa care vizează produse de investiții crypto suspecte este cea mai mare investigație coordonată de către oficiali de stat și provincie.

Președintele NASAA și directorul Comisiei pentru Valorilor Mobiliare din Alabama, Joseph P. Borg, au declarat că, în cursul investigațiilor lor, autoritățile de reglementare au ajuns la numeroase activități legate de zona crypto, care ar putea constitui o încălcare a legilor privind statutul și provincia. Astfel de încălcări includ incapacitatea de a înregistra în mod corespunzător un produs înainte de a le oferi investitorilor.

Borg a spus: “Deși nu toate investițiile legate de ICO sau crypto monede sunt o fraudă, este important ca persoanele și firmele care vând aceste produse să aibă grijă să nu facă acest lucru într-un vid; legile și reglementările statale și provinciale, în special legile privind valorile mobiliare. Sponsorii acestor produse ar trebui să solicite sfatul unui consilier juridic care să se asigure că nu se află în pericol de lege. În plus, trebuie să existe o cultură puternică de respectare înainte, nu după, aceste produse să fie comercializate către investitori “.

Citește și: BINANCE, UNUL DINTRE CELE MAI MARI EXCHANGE-URI DE CRYPTO MONEDE, LANSEAZĂ UN INCUBATOR DE AFACERI

Anunțul prevede că, pentru a oferi un anumit grad de protecție investitorilor, orice proiect calificat drept garanție ar trebui să fie înregistrat la agențiile de reglementare corespunzătoare sau să solicite o scutire de la înregistrare. NASAA ia act de faptul că și produsele înregistrate pot fi frauduloase, astfel încât investitorii ar trebui să-și îndeplinească propriile măsuri de diligență înainte de a investi în ICO sau în proiecte legate de crypto monede.

De la lansarea proiectului în mai, anchetatorii au descoperit aproximativ 30.000 de nume de domenii legate de crypto, cele mai multe fiind înregistrate anul trecut, când prețul Bitcoin (BTC) a atins un nivel record de 20.000 de dolari.

Înșelăciunile au folosit adrese false, materiale de marketing sclipitoare și garanții de până la patru la sută din rata dobânzii zilnice, fără a raporta riscurile potențiale de cripto-investiții. Potrivit actualizării privind operațiunea Cryptosweep, autoritățile de reglementare au emis 46 de acțiuni de executare.