OPERATIUNEA “CUIBUL DE VIESPI”: 21 ROMANI au fost RETINUTI in Danemarca pentru TRAFIC DE PERSOANE

Politia daneza a desfasurat o operatiune de amploare cu denumirea ”Cuibul de viespi”, pentru destructurarea unei retele infractionale ai carei membri sunt banuiti de savarsirea infractiunilor de trafic de fiinte umane, fals si inselaciune, se arata intr-un comunicat remis joi presei de Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit sursei citate, pperatiunea s-a finalizat in cursul serii de miercuri cu RETINEREA a 21 cetateni ROMANI, doi danezi si un cetatean sirian.

“Colaborarea politieneasca bilaterala in acest caz a inceput in anul 2014, prin realizarea schimbului de date si informatii operative prin Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala, INTERPOL si Europol, cu sprijinul atasatului de afaceri interne al Ministerului Afacerilor Interne si al ofiterului specialist suport operativ roman. Desfasurarea de investigatii in Danemarca si Romania au facilitat identificarea a 71 de cetateni romani care au fost victime ale retelei de infractori”, se spune in comunicat.

Citeste si: DOI ROMANI care VIDEAU un copil cu 30.000 de euro, ARESTATI in Italia

In urma cercetarilor s-a stabilit ca membrii retelei se foloseau de identitatile persoanelor traficate pentru a obtine sume insemnate de bani prin inselarea autoritatilor daneze, a unor banci, institutii de credit si magazine.

Citeste si: ROMAN IMPUSCAT in plina STRADA, la Madrid

Victimele vor beneficia de sprijinul autoritatilor daneze si romane pentru a fi repatriate. Totodata, toti cetatenii ROMANI implicati in acest caz vor beneficia, la cerere, de asistenta consulara.

Sursa foto: informationsecuritybuzz.com