OPOZITIA reactioneaza la PLANGEREA PENALA a lui Ponta la adresa lui Basescu: O TRASNAIE

PLANGERE PENALA Ponta. Reprezentantii OPOZITIEI considera ca PLANGEREA PENALA pe care Ponta vrea sa i-o faca presedintelui Basescu este o “trasnaie” lipsita de logica.

Alina Gorghiu, membru in comisia juridica, a explicat de ce premierul nu poate semna plangerea penala in acest caz.

“Sunt sigura ca premierul Ponta stie ca nu poti sa semnezi o plangere penala, daca nu ai calitate. Ca eu, deputatul Alina Gorghiu, pot sa condamn declaratiile presedintelui Traian Basescu, cum pot sa le condamn si pe cele ale premierului Ponta referitoare la justitie, dar nu pot sa semnez o plangere penala impotriva unui om care n-a savarsit o infractiune impotriva mea.

Este o problema de logica pe care o are premierul. Sa o semneze doamna Firea, daca s-a simtit amenintata si a facut public acest lucru, si eu sunt de acord ca presedintele Baseascu a sarit calul si nu e prima data, dar legea e simpla, teoria juridica e simpla, premierul nu o cunoaste, nu e prima data. N-am cum sa semnez o asemenea plangere penala impotriva lui Traian Basescu, pe o fapta pe care a savarsit-o impotriva altui om.

(…) O plangere penala impotriva lui Traian Basescu pentru faptele declarate aseara (duminica seara – n.red.), categoric nu am calitate sa semnez, nu impotriva mea s-au adresat. Dar pot sa condamn public, moral si politic declaratiile aberante de aseara”, a declarat deputatul PNL, pentru ziare.com.

Citeste si: Dragnea le cere PROCURORILOR sa il ACUZE pe BASESCU