OPREA a beneficiat de 1.500 de „MISIUNI URGENTE” (surse)

Ministrul de Interne a folosit COLOANA OFICIALA in aproximativ 1.500 de misiuni, de la inceputul acestui an, sustin surse Realitatea TV.Tinand cont ca azi e a 300-a zi din an, dupa un calcul simplu reiese ca Gabriel Oprea a avut, in medie 5 MISIUNI DE URGENTA PE ZI. Pe de alta parte, ministrul va fi audiat ca martor saptamana aceasta la Parchet in DOSARUL MORTII POLITISTULUI BOGDAN GIGINA.

Surse apropiate anchetei spun ca procurorii il vor chema pe Gabriel Oprea la audieri chiar in aceasta saptamana, la Parchetul Capitalei. Ministrul de Interne va trebui sa explice in detaliu unde a fost in seara de 20 octombrie si daca A FOLOSIT LEGAL COLOANA OFICIALA atunci cand a avut loc accidentul. In fata jurnalistilor, vizibil iritat de valul de intrebari, Oprea s-a eschivat.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA, CHEMAT LA AUDIERI SAPTAMANA ACEASTA. SOFERUL SI AGHIOTANTUL SAU AU DAT EXPLICATII PARCHETULUI. UPDATE

Pentru a avea tabloul complet al tragediei de acum o saptamana, procurorii trebuie sa analizeze si documentele trimise intr-un final de catre Ministerul de Interne.

La acestea se adauga actele de intocmire si aprobare a coloanei oficiale sau baza legala. Parchetul face cercetari in acest caz pentru ucidere din culpa. Totul, dupa ce in 20 octombrie agentul de la Rutiera Bogdan Gigina, care facea parte din coloana oficiala a lui Gabriel Oprea, a cazut cu motocicleta intr-o groapa si a murit. Lipsa unor explicatii din partea ministerului de interne a revoltat societatea civila.

Sursa foto: inpolitics