GABRIEL OPREA, declaratii despre cazul SOVA, relatia cu VICTOR PONTA si demisia lui MAIOR de la SRI. UPDATE

Invitat la postul B1Tv, Gabriel Oprea, Ministru de Interne in Guvernul Ponta, a raspuns mai multor intrebari despre cazul Sova, despre pozitia UNPR-ului in actuala guvernare si relatia cu premierul Romaniei, Victor Ponta, dar si despre demisia lui George Maior de la sefia SRI.

UPDATE 23:43: Oprea a declarat ca demisia lui George Maior de la sefia SRI nu l-a luat prin surprindere. In privinta sprijinului pe care UNPR l-a dat pentru Eduard Hellvig, ca viitor director al SRI, s-a consultat si cu Victor Ponta, dar pentru ca si-a cuvantul sa-l sprijine pe presedintele Klaus Iohannis in probleme de securitate nationala si s-a tinut de cuvant.

George Maior, timp de noua ani de zile cu echipa de atunci, cu domnul Coldea, cu ceilalti, cu echipa de la SRI a dovedit ca este barbat de stat. Stiti la cat a luat Serviciul Roman de Informatii, George Maior? (…) Ca grad de incredere. Zece procente. L-a dus la 50 de procente si este cel mai clar indicator. George Maior anunta, daca nu ma insel in 2014, inainte de alegeri, am fost cu el la Timisoara si a lansat o carte. Parca, a primit si un titlu stiintific la o universitate. Acolo a anuntat ca isi va prezenta demisia viitorului presedinte al Romaniei. Si stiti ce e important, ce inseamna sa fii barbat de stat, ca s-a tinut de cuvsnt. Si-a prezentat demisia“, a explicat vicepremierul Gabriel Oprea.

El si-a exprimat convingerea ca fostul sef al SRI isi va servi statul roman in continuare: “George Maior deja este un brand (…) Experienta, tot ce a dat George Maior, cred ca va fi folosita experienta lui”.

In ziua nominalizarii lui Eduard Hellvig, ca viitor director al SRI, UNPR a avut prima reactie, de sustinere. Intrebat daca s-a consultat, in acel moment cu Victor Ponta, pentru a face anuntul, Oprea a raspuns: “va raspund la modul sincer. Am fost corect cu Victor Ponta, m-am consultat cu Victor Ponta, i-am spus ca mi-am dat cuvantul sa-l sprijin pe presedintele Klaus Iohannis in probleme de securitate nationala si m-am tinut de cuvant. Si, cred ca l-am influentat,  in sensul bun al cuvantului, si pe Victor Ponta cu care m-am consultat si i-am spus exact ce voi face. Asa mi se pare corect”.

UPDATE 23:31: Ministrul de Interne Gabriel Oprea a declarat ca de la infiintare, UNPR a militat pentru stabilitate politica si economica in Romania si ca “in mod special”, il sprijina pe “Victor Ponta si doar pe Victor Ponta, primul ministru al Romaniei si presedintele PSD”.

Despre partidul pe care il conduce, pentru ca perceptia este ca UNPR sustine Guvernul Victor Ponta, pe Victor Ponta, si pe presedintele Klaus Iohannis, a negat ca afirmatia sa sugereaza ca ar fi cu piciorul in doua luntre. 

Am spus altceva, am spus ca, de la infiintare, UNPR a militat – in cei cinci ani de existenta pe care ii facem la 1 mai – pentru stabilitate politica si economica in Romania. Am spus intotdeauna ca sprijinim Guvernul din care facem parte, ceea ce mi se pare corect. Si pe presedintele Romaniei, indiferent cum il cheama, pentru ca, de fapt, sprijinim Romania. Acum avem asa: avem un prim-ministru pe care il cheama victor Ponta si, intr-adevar, il sprijin pe Victor Ponta, un baiat tanar. Si pe presedintele Romaniei il cheama Klaus Iohannis”, a declarat Gabriel Oprea.

Am spus ca, pana acum, am sprijinit guvernele din care am facut parte. In cazul acesta, in mod special, il sprijin pe Victor Ponta si doar pe Victor Ponta, primul ministru al Romaniei si presedintele PSD“, a subliniat vicepremierul Gabriel Oprea.
 
In privinta presedintelui, Oprea a precizat: “Il sprijin, cu tot respectul, pe domnul presedinte Klaus Iohannis“, daca este vorba despre “proiectele de securitate nationala. Şi vreau sa va spun ca, pentru mine, a fost extraordinar in momentul in care primul proiect major cu care si-a inceput  cariera prezidentiala, de presedinte al Romaniei, a fost inzestrarea Armatei cu cei 2 % din PIB. Pentru mine a fost un lucru extraordinar si il sustin total”.

 

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat la postul B1TV ca senatorul PSD Dan Sova, acuzat de mai multe fapte de coruptie, nu poate scapa de Justitie, chiar daca a fost miruit.

In primul rand, mesajul meu ca presedinte de partid, ca parlamentar, a fost intotdeauna ca nu obstructionam Justitia. Pana la urma, votul din Parlament a fost favorabil Justitiei. In cazul lui Sova, ma uitam si la doamna senator Jipa, colega mea. Ştiti cum e in Parlament, oamenii politici se fac remarcati si prin modul in care sunt buni sau nu oratori. Daca produci sau nu emotie. Dan Sova, cred, a avut un discurs care a provocat putina emotie, a cerut sprijinul colegilor din Senat. Cred ca la doamna senator Jipa a generat instincul matern. Are un copil cam de varsta domnului Sova, chiar e o femeie credincioasa. A fost la Athos si inteleg ca l-a miruit, asa, putin. Pana la urma, si votul in cazului domnului Sova nu-l salveaza de Justitie, procesul va continua. Nu blocheaza nimic, dosarul continua in Justitie fara nicio problema“.