OPREA, despre intalnirile cu liderii PNL: Le-am spus ca il sprijin pe VICTOR PONTA si actuala COALITIE

Liderul UNPR, premierul interimar GABRIEL OPREA, a afirmat ca a avut, in ultimele trei saptamani, intalniri cu lideri ai PNL, carora le-a explicat, “in mod civilizat”, ca el isi respecta mereu cuvantul dat, in situatia actuala respectandu-si angajamentul de a sustine coalitia si pe premierul PONTA.

El a precizat ca intalnirile au avut loc in biroul sau, inclusiv cu copresedintii PNL ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA, dar a negat faptul ca s-ar fi intalnit marti cu VASILE BLAGA, conform unor informatii vehiculate pe parcursul zilei.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA: Voi conduce GUVERNUL ca un MILITAR, ca la ARMATA. Mai putina POLITICA si PROCEDURI si AVIZE mai rapide

“Ne-am intalnit, asa fac niste lideri politici civilizati. Banuiti ce am discutat, dar le-am explicat tot civilizat ca imi respect intotdeauna cuvantul dat, iar cuvantul meu este dat pentru actuala coalitie de guvernare, il sprijin pe premierul VICTOR PONTA si sprijin actuala coalitie. Consider ca, in actualul context de securitate, este importanta continuarea guvernarii lui VICTOR PONTA”, a spus OPREA la Realitatea TV.

Intrebat daca a primit din partea PNL, in ultimele patru zile, oferta ca UNPR sa conduca patru ministere iar el sa fie prim-ministru intr-un viitor guvern UNPR-PNL, OPREA a spus doar ca poate confirma intalniri cu lideri PNL si ca este probabil sa mai fie astfel de intrevederi care fac parte dintr-un joc putere-opozitie.

CITESTE SI: SEFUL MI6, ALEX YOUNGER, s-a intalnit cu prim – ministrul interimar, GABRIEL OPREA

 OPREA a mai afirmat ca, in 2012, era ministru al Apararii si a primit din partea lui Ponta oferta de a “tranti” Guvernul Ungureanu, cu pastrarea functiei de ministru si calitatea de vicepremier, dar a preferat sa renunte la functia de ministru si sa-i acorde lui Ponta in Parlament cele 33 de voturi detinute atunci de UNPR, contribuind la instalarea Guvernului USL, in timp ce UNPR s-a rezumat la a negocia ulterior un protocol pentru taxarea marilor averi.