OPREA, despre PLANUL POLITIC al UNPR: Ne pastram PRINCIPIILE si ORIENTAREA pentru INTERESUL NATIONAL

GABRIEL OPREA a vorbit in cadrul unei conferinte de presa despre planul politic pe care UNPR si-l propune, informeaza B1 TV.

“In urmatorii cinci ani vreau sa reinviem notiunea de nationalism, cel pozitiv, constructiv, asa cum se manifesta in tarile puternice din Europa. Pentru mine, pentru UNPR, pentru colegii mei, inseamna ca orice decizie guvernamentala, orice lege va fi gandita pentru binele tarii, nu pentru al partidului, companii sau pentru a impresiona pe cineva din afara tarii”.

Astfel, “UNPR va elabora un plan national care va include cateva directii prioritare discutate in ultimul timp cu colegii mei care pleaca de la ideea de interes national si nationalism constructiv”.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA: I-am cerut lui RAED ARAFAT sa VERIFICE modul de actiune in cazul FEMEII care s-a ARUNCAT de pe BLOC

In ceea ce priveste educatia, Oprea a subliniat ca vrea sa ridice nivelul mediu, ceea ce inseamna salarii mari pentru profesori, dar si mai multa munca din partea lor. in plus, profesorii ar trebui sa fie platiti pentru cele 40 de ore reale, nu de pe hartie, este de parere liderul UNPR.

In domeniul sanitar, prioritatea UNP este “de a orpi exodul personalului medical si sa gasim mijloace pentru a-i convinge sa ramana in Romania”. Oprea subliniaza ca nu este normal ca tara sa plateasca facultatea, iar medicii sa plece in strainatate. De altfel, puncteaza si necesitatea cresterii salariului, dar si obligativitatea de a profesa 5-10 ani in tara.

Referitor la domeniul economic, acesta a declarat ca vrea limitarea exportului de materie prima, si cresterea exportului de produse finite.

Pentru domeniul apararii, Oprea spune ca “incurajam cresterea rapida a bugetului apararii, incurajam stagiul militar voluntar” si este de parere ca ar trebui sa existe si beneficii substantiale precum lipsa platii anumitor taxe si impozite.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA: ZIUA EROILOR este momentul cand ii cinstim pe cei care s-au jertfit pentru ROMANIA 

In privinta agriculturii, Oprea spune ca isi doreste ca aceasta sa fie a romanilor, iar cetatenii sa profite de acest beneficiu pe care il au.

“Pana la finalul anului vom elabora si detalia aceste directii, astfel incat planul politic national sa devina un document de referinta pentru toate deciziile pe care noi ca partid le vom lua in curand. Vreau sa subliniez inca o data ca UNPR a intrat intr-o noua etapa de crestere si vrem ca acest lucru sa fie vizibil pentru toti romanii. Ne pastram principiile, ne pastram orientarea pentru interesul national si ne pastram atitudinea corecta fata de parteneri. UNPR a ajuns la maturitatea necesara pentru a propune proiecte mari pentru Romania si vrem sa avem astfel de proiecte in toate zonele de importanta nationala”, a spus presedintele UNPR.

In incheiere, Oprea a precizat ca “UNPR este parte a actualei majoritati guvernamentale, este si ramane parte dintr-un guvern bun, apreciem noi, pentru Romania. il sustinem pe premierul Victor Ponta si sustinem parteneriatul corect pe care il avem cu presedintele Klaus Iohannis. Cine doreste stabilitate, seriozitate si securitate ii asteptam la UNPR”.

Sursa foto www.voceatransilvaniei.ro