OPREA, despre politistul ranit de afaceristul turc: Este pregatit avionul, cat si fondurile ca sa poata fi transportat in Israel

Ministrul de Interne GABRIEL OPREA si secretarul de stat din MAI, RAED ARAFAT, l-au vizita joi pe politistul accidentat de afaceristul turc, si aflat in coma la Spitalul de Urgenta Floreasca. 

Dupa vizita, GABRIEL OPREA a declarat in fata jurnalistilor ca ministerul are pregatit atat un avion, cat si fondurile necesare pentru un eleventual transfer al politistului la un spital din strainatate. 

”Am venit cu domnul doctor ARAFAT sa vedem cu se simte colegul nostru, agentul sef Gheorghe Ionescu. Important este ca este tratat foarte bine aici la Spitalul de Urgenta si vreau sa multumesc intregului colectiv. Ministerul este pregatit in cazul in care familia, medicii hotarasc sa fie tratat in strainatate. Este pregatit avionul, cat si fondurile necesare ca sa poata fi transportat daca medicii hotarasc. Permenent colegii nostri sunt in legatura si sustin familia”, a declarat vicepremierul GABRIEL OPREA. 

CITESTE SI: TURCUL care a intrat cu masina intr-un POLITIST de la Rutiera, ramane in AREST PREVENTIV

La randul sau, RAED ARAFAT a precizat ca in zilele urmatoare va ajunge in Romania un medic din Israel care va evalua starea pacientului si ca se va decide daca acesta va putea fi trasferat la un spital din stranatate. Secretarul de stat din MAI a precizat ca transferul depinde de starea pacientului, dar ca in acest moment acesta nu ar suporta un transport in afara tarii. 

”Starea lui este critica. Deciza de transfer se va lua in echipa. Colegii din Israel vor veni sa urmareasca situatia. Decizia se ia de colegii care il primesc, colegii care il predau si cei care fac transferul. (…) Cand cantarim situatia trebuie sa stim ca ducerea acolo e in beneficiul lui si nu riscam sa il pierdem pe drum. La acest moment, asa cum l-am vazut, nu ar suporta transportul. 
Se va lua decizia care e cel mai bun moment pentru transport”, a declarat ARAFAT. 

CITESTE SI: POLITISTUL LOVIT CU MASINA de omul de afaceri turc este in STARE DEOSEBIT DE GRAVA

Referitor la costurile pe care le-ar presupune spitalizarea in Israel, RAED ARAFAT a declarat: ”Terapia intensiva o sa fie cam la 1.000-2000 de dolari pe zi, dar mai sunt si alte interventii. Si aici a mai suferit interventii”.

”Cele mai mari probleme sunt cele abdominale si toracice, care combinat creeaza si o presiune mai mare asupra corpului.  Urmeaza sa vedem cum va evolua. Am avut o discutie cu sotia dansului, la dispozitia domnului ministru, si s-a explicat care este impedimentul unic pentru a transfera si asta este starea. Din pacate, la momentul asta inca vobim de sanse mai mici de supravietuire. Este intr-o stare extrem de critica, dar nimeni nu zice ca nu putem face ceva. Problema este transportabilitatea”, a mai spus RAED ARAFAT. 

Sursa foto mediafax