OPREA, dupa intalnirea cu seful EUROPOL: Intrarea ROMANIEI in SCHENGEN ar aduce beneficii securitatii UE

Ministrul de Interne, GABRIEL OPREA, a avut joi o intalnire cu directorul Europol, ROB WAINWRIGHT(foto), la sfarsitul careia a afirmat ca intrarea ROMANIEI in spatiul SCHENGEN ar aduce certe beneficii pentru securitatea UE si a statelor sale membre.

Vicepremierul a subliniat, in cadrul declaratiei comune de presa, ca Politia Romana este laudata de Europol si “apreciata ca unul dintre cei mai activi membri, fiind, potrivit declaratiilor directorului Europol, pe locul 6 din punctul de vedere al schimbului de date si informatii”.

Gabriel Oprea a subliniat colaborarea eficienta a Ministerului de Interne cu Europol.

“Cooperam cu Europol pentru combaterea tuturor formelor de criminalitate si amenintarilor de radicalitate. (…) Romania are respontabilitea de a opri fluxul de imigranti ilegali de la frontiera estica a Uniunii Europene.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA: Il vom sustine NECONDITIONAT  pe presedintele KLAUS IOHANNIS

Intrarea Romaniei in spatiul Schengen ar aduce certe beneficii pentru securitatea UE si a statelor sale membre”, a mai spus Gabriel Oprea.

La randul sau, directorul Europol, Rob Wainwright, a avut cuvinte de lauda pentru Romania.

“Am fost bucurios sa vad progresele facute de Romania in ultimii 4 ani in domeniul aplicarii legii. (…) 20 la suta dintre expertii care lucreaza in domeniul apararii cibernetice sunt din Romania. Expertiza pe care o aduc in activitatea de zi cu zi este una dintre cele mai bune din Europa”, a precizat seful Europol.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA (UNPR): Mergem la negocierile de la Cotroceni cu toata deschiderea

O delegatie a Europol s-a intalnit, joi, cu ministrul roman al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.