OPREA, dupa vizita oficiala din SUA: Romania e recunoscuta si apreciata ca un partener stabil si de incredere

Vicepremierul GABRIEL OPREA a anuntat sambata, in urma vizitei oficiale din SUA, ca a discutat cu liderii de la Washington ca Romania sa continue demersurile pentru eliminarea vizele catre Statele Unite ale Americii, informeaza B1 TV.

OPREA a mai adaugat ca obiectivele sale in urma vizei oficiale au fost atinse.

“Pe durata intalnirilor am primit mesaje foarte incurajatoare fata de ceea ce inseamna relatia Romaniei cu SUA prin parteneriatul stragic. (…) Am fost onorat si mandru sa aflu in cadrul discutiilor ca Romania, prin eforturile militare in NATO si prin cooperarea excelenta din domeniul securitatii, este apreciata la cel mai inalt nivel de catre administratia americana”, a precizat OPREA.

CITESTE SI: OPREA, intalnire, la Washington, cu directorul Comunitatii Nationale de Informatii a SUA

Una dintre pricipalele teme abordate e a fost domeniul securitatii, componenta de securitate a parteneriatului strategic fiind cea mai importanta in actualul context geopolitic, a mai precizat vicepremierul.

“Ceea ce vreau sa subliniez in urma acestor importante intalniri din SUA e ca Romania e recunoscuta si apreciata ca un partener stabil si de incredere. S-a discutat si despre importanta scutului antiracheta de la Deveselu. Fiecare pas pe care il facem sporeste parteneriatul strategic”, a mai adaugat acesta.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA SI MARK GIULIANO AU CONSOLIDAT RELATIA DINTRE AGENTIILE ROMANE DE APLICARE A LEGII SI FBI

Totodata, OPREA a avut o intalnire cu procurorul general al Statelor Unite ale Americii, Loretta Lynch, in cadrul careia a fost semnat un acord pentru intensificarea cooperarii privind combaterea infractiunilor grave, ceea ce inseamna ca tara noastra mai indeplineste un criteriu pentru acceptarea in programul Visa Waiver.

Totodata GABRIEL OPREA a transmis un mesaj de solodariate fata de poporul turc in urma incidentului de la Amkara, in care aproape 100 de persoane si-au pierdut viata si peste 160 au fost ranite.

“Vreau sa imi exprim regretul fata de tragicul eveniment din Turcia, de la Ankara, in urma caruia foarte multi oameni nevinovati au cazut victimele unui atentat terorsit. Ca viceprim-ministru pentru securitate nationala transmit mesajul meu de solidaritate fata de poporul turc si condoleante”, a precizat OPREA.

Sursa foto: realitatea