OPREA, intalnire, la Washington, cu directorul Comunitatii Nationale de Informatii a SUA

Vicepremierul GABRIEL OPREA s-a intalnit cu JAMES CLAPPER, director al Comunitatii Nationale de Informatii a SUA. Cei doi au vorbit despre provocarile mediului de securitate, despre profilul strategic al Romaniei si beneficiile dezvoltarii Parteneriatului Strategic.

”Operationalizarea facilitatii de la Deveselu pana la sfarsitul anului 2015 reprezinta o dovada clara a capacitatii Romaniei de a se incadra in ansamblul masurilor de protectie ale NATO in regiune”, a afirmat OPREA in cadrul intalnirii.

La randul sau, CLAPPER a declarat ca Romania este unul dintre cei mai importanti aliati ai Statelor Unite si s-a referit inclusiv la contributia pe care militarii romani o aduc in teatrele de operatiuni.

OPREA si CLAPPER au mai discutat despre evolutiile din unele zone de conflict si au reiterat disponibilitatea ambelor parti de a coopera si mai mult  in domeniile de interes reciproc.

Vicepremierul Romaniei a fost insotit la intrevedere de catre ambasadorul Romaniei in SUA, GEORGE MAIOR, se arata intr-un comunicat MAI.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA SI MARK GIULIANO AU CONSOLIDAT RELATIA DINTRE AGENTIILE ROMANE DE APLICARE A LEGII SI FBI

 Sursa foto: realitatea