OPREA isi reafirma pozitia: Stau langa PONTA, langa PSD; nu sunt bun de premier, sunt bun pe securitate nationala

Vicepremierul GABRIEL OPREA, liderul UNPR, a reafirmat marti ca il sustine pe premierul VICTOR PONTA si a precizat ca nu doreste sa ocupe functia de sef al Executivului.

”Ma pricep la securitate nationala. Le-am spus colegilor, (…) am dovedit ca pot sa o fac. Nu sunt bun de prim-ministru, sunt bun pentru securitate nationala. Sunt militar (…), nu sunt bun de premier. Am spus-o si cred acest lucru. (…) Mai bine sa intrebe lumea de ce nu vrei un lucru decat sa intrebe de ce vrei. Consider ca sunt bun pe domeniul de securitate nationala, (…) am autoritate in acest domeniu, cred ca militarii, oamenii din domeniul aparare, ordine publica si securitate nationala au incredere in mine (…), cred ca e domeniul meu. (…) Guvernarea presupune si siguranta nationala. Eu sunt jumatate militar, jumatate om politic. Cred ca sunt alti oameni politici care pot fi mai buni prim-ministri decat mine. Cred ca sunt un om care pot sa fac ceva pentru tara asta in domeniul meu, la care ma pricep. Niciodata nu am atacat alt domeniu, am fost doar pe linia securitatii nationale”, a spus OPREA, la sediul UNPR.

CITESTE SI: Liderii COALITIEI GUVERNAMENTALE il vor sustine in continuare pe PREMIERUL VICTOR PONTA. UPDATE

Intrebat daca l-ar sustine pe CALIN POPESCU TARICEANU la sefia Guvernului, OPREA a precizat ca UNPR este loial PSD.

”VICTOR PONTA este un om consecvent. USL — un proiect pe care l-au votat peste 70% dintre romani. Faptul ca intr-un moment greu al lui (n.r. al lui VICTOR PONTA) vorbeste de un coleg care l-a sprijinit … TARICEANU nu este oricine, este un om politic care a fost un prim-ministru bun. VICTOR PONTA este un om consecvent. Nu intamplator am spus ca sunt prieten cu el si-l sustin. (…) Suntem loiali (n.r. — UNPR). Stau langa VICTOR PONTA. E intr-un moment greu. Poate altii ar pleca in alta parte. Nu, stau langa el. Asa este corect. Stau langa el, langa PSD. Suntem intr-o alianta. Niciodata, dar niciodata nu am plecat de la guvernare. De exemplu, nu am dat jos Guvernul UNGUREANU, l-am sustinut. Atunci cand faci parte dintr-un guvern, dintr-o echipa, e bine sa tii aceasta echipa”, a aratat OPREA, reafirmand ca partidul pe care il conduce sprijina presedintele Romaniei, ”indiferent cum il cheama”.

De asemenea, intrebat daca situatia in care se afla PONTA afecteaza imaginea tarii sau ar trebui ca premierul ”sa faca un pas in spate”, el a subliniat ca seful Executivului se prezinta la DNA, iar scandalurile ”sunt peste tot in lume”.

”Romania, mai devreme sau mai tarziu, va fi un judet pe harta Europei. Cred ca asa cum am avut onoarea sa merg la Casa Alba, asa cum am avut onoarea sa semnez pentru scutul antiracheta de la Deveselu — cea mai mare garantie de securitate a Romaniei—, cred ca o sa am onoarea ca Romania sa intre cu pasul 1 — aeroporturile — in Schengen. (…) Cred ca trebuie sa respectam legile. Premierul Ponta s-a prezentat la DNA. Cred ca este foarte bine cum a procedat. (…) Ba da, scandalurile acestea sunt peste tot in lume. Important este sa ne supunem legii. Premierul s-a supus legii, se prezinta oricand la DNA. Este un exercitiu democratic”, a mai spus OPREA, adaugand ca tara noastra este data exemplu pentru lupta anticoruptie.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA: UNPR ramane alaturi de VICTOR PONTA in coalitie

In context, el a afirmat ca UNPR are ”doua mari parghii” — respectarea Constitutiei si principiul competentei.

”PSD, PNL si-au creat niste filtre. UNPR are doua mari parghii — respectarea Constitutiei — un om este vinovat sau nevinovat daca este o hotarare definitiva a instantei — si principiul competentei. (…) Trebuie sa fim oameni normali. Suntem cetateni toti”, a mai spus OPREA.

Sursa foto ZiuaNews