Oprea le-a cerut prefectilor sa ia masuri pentru prevenirea producerii unor situatii de urgenta, in contextul atentionarii de cod galben

Viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus prefectilor si sefilor structurilor pentru situatii de urgenta din cele 34 de judete supuse atentionarilor de cod galben de ninsori si din Bucuresti sa ia primele masuri pentru prevenirea si gestionarea producerii unor situatii de urgenta.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), vicepremierul Gabriel Oprea a dispus ca structurile pentru situatii de urgenta din judetele aflate sub atentionare de cod galben sa fie pregatite pentru a intra in faza de mobilizare pentru interventiile ce vizeaza ajutorarea comunitatilor si gestionarea urgentelor medicale.

In functie de evolutia fenomenelor meteorologice, inspectoratele pentru situatii de urgenta si autoritatile locale vor activa planurile de interventie pentru prevenirea aparitiei unor situatii de urgenta.

MAI le recomanda conducatorilor auto sa circule cu prudenta in zilele urmatoare si sa aiba in vedere ca precipitatiile pot avea ca efect depunerea unui strat consistent de zapada ce ar putea ingreuna traficul rutier.

Din dispozitia vicepremierului Gabriel Oprea, autoritatile locale vor mobiliza resursele pe care le au la dispozitie pentru a asigura deszapezirea si degajarea cailor rutiere.

La nivelul MAI se va monitoriza atent situatia inregistrata la nivel national prin Centrul National pentru Coordonarea Integrata a Interventiei.

Conform avertizarilor meteorologilor, incepand de joi, de la ora 13,00, va ninge abundent in zonele montane si in regiunile sud-vestice ale tarii, urmand ca de vineri de la ora 16,00 ninsorile sa fie prezente si in Oltenia, Muntenia, centrul si sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei si in sudul Banatului.